Güzelbahçe’de Uğur Mumcu anıldı!

Güzelbahçe’de Uğur Mumcu anıldı!

Törene CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Uğur Mumcu’yu en önemli çağında kaybettik. Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu’nun yıllar önce yazdıkları, söyledikleri tek tek gerçekleşiyor. Bu nedenle Uğur Mumcu’nun ne kadar ileri görüşlü, devrimci, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olduğu bir kez daha ortaya çıkmış durumda.

imgs1946.jpg

Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetin bölünmez bütünlüğünü korumak için demokrasiden, Atatürk’ten, cumhuriyetten, laiklikten yana olan herkesin ona sahip çıkması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlığını koruduğu sürece Uğur Mumcu ve onun gibi demokrasi şehidi olanlar asla unutulmayacak. Uğur Mumcu gerçek gazeteciydi, yurtseverdi, devrimciydi, Atatürkçüydü. Saygı ve özlemle anıyorum” diye konuştu.  Tören, katılımcıların ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu anıtına bırakmalarıyla sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.