Güzelbahçeli Kadınlardan ‘Güzel’ Kermes

Güzelbahçeli Kadınlardan ‘Güzel’ Kermes

Güzelbahçe Belediyesi Semtevleri bünyesinde gerçekleştirilen kurslara katılan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi, satışa sundu. Kermese katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kadınlara el emeği istedi.

Güzelbahçe’nin Çamlı Mahallesi’ndeki Semtevi önünde gerçekleştirilen yıl sonu kermesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren 20’e yakın kursa devam eden kursiyerler el emeği göz nuru eserlerini, halk dansları, bağlama, ritm ve Türk Halk Müziği kurslarına devam edenler de hünerlerini sergiledi. Konuk sanatçı olarak davet edilen sahne ismi Mikrop olan Hikmet Durmuş da şarkı söyleyerek davetlileri coşturdu.

KOCAOĞLU:KOOPERATİFLEŞİN ÜRÜNLERİNİZİ ALALIM

Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, el sanatlarının gelişmesi ve bu tür objelerin yaygınlaşmasının çok güzel olduğunu belirterek, “Ancak bunlar ekonomiye dönüşürse, aile bütçesine katkı olursa çok güzel olur. Bu ürünlerin hem çeşitlendirilip geliştirilmesi, hem de pazarlama ve satış olanakları olursa o zaman sürdürülebilir olur, devam eder. Yoksa bir hobi olmaktan ileriye gitmez. Bizim yerel yönetimler olarak görevimiz bu ürünler için pazar yaratmak. Nasıl tarımın kalkınması için bir çok proje geliştirdik, şimdi de el emeği ürünlerinin çeşidinin ve kalitesinin artması için çalışma yapacağız. Organize olup örgütlenmeniz ve bir kooperatif bünyesi içeresinde bu çabalarınızı sürdürmeniz gerekiyor. Biz de o zaman elimizden gelen her türlü katkı ve desteği veririz, ürünlerinizi satın alırız “dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri için Semtevleri bünyesinde çeşitli kurslar açtıklarını belirterek, emeği geçen eğiticilere ve kursiyerlere teşekkür etti, katılım belgesi verdi.

5dd82fa2-f780-46c0-9a7f-b291300ca88d

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.