Güzelbahçeli vatandaşlardan 'kaldırım' isyanı

Güzelbahçeli vatandaşlardan 'kaldırım' isyanı

İzmir’de yaklaşık 1.5 ay önce yaşanan deniz taşkını sebebiyle, Güzelbahçe sahil yolunda bulunan kaldırım taşları yerinden söküldü. Güzelbahçe Belediyesi’nin haftalar geçmesine rağmen kaldırımı onarmaması ise tepkilere yol açtı.

MEDYA EGE – İzmir’de yaklaşık 1.5 ay önce etkili olan kuvvetli yağışın, deniz taşkınına sebep olmasının ardından evlerde ve dükkanlarda su baskınları yaşanmış, esnaf ve vatandaşlar mağdur olmuştu. Güzelbahçe’de de pek çok zarara ve mağduriyete yol açan deniz taşkını, sahil yolunda bulunan kaldırım taşlarını yerinden söktü. Her gün yüzlerce kişinin spor ve yürüyüş yaptığı yolun içler acısı hali, vatandaşları isyan ettirdi. Yaşanan taşkının üzerinden yaklaşık olarak 1.5 ay geçmiş olmasına rağmen belediye yetkililerinin, sorunu göz ardı ederek gerekli çalışmaları yapmaması tepkiye yol açtı.

whatsapp-image-2024-01-06-at-11-24-57.jpeg

Konuya ilişkin gazetemize konuşan vatandaşlar, Güzelbahçe Belediyesi ve Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye seslenerek; “İzmir’de yaşadığımız taşkında sahildeki kaldırım taşları söküldü. O günden beri bu şekilde duruyor. Biz burada yürüyüş yapıyoruz ve her gün aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Kaldırımın bu hali, bizler için en çok da çocuklar ve yaşlılar için ciddi bir tehlike yaratıyor. İnsanların bu taşlara takılıp düşme riski var ve buradan geçerken korkarak yürüyoruz. Ancak görüyoruz ki; bu hiçbir yetkilinin umurunda değil. Belediye başkanı, bir kaldırımı onaramıyor mu, kaldırımın halini görmüyor mu? İnsan hayatı bu kadar değersiz olmamalı. Belediye yetkililerinin bu konuda bir an önce harekete geçerek sorunu çözmelerini istiyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

whatsapp-image-2024-01-06-at-11-24-47.jpeg

whatsapp-image-2024-01-06-at-11-24-55.jpeg

whatsapp-image-2024-01-06-at-11-24-58-1-002.jpeg

whatsapp-image-2024-01-06-at-11-24-58-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.