Güzelbahçeliler, Atasını unutmadı

Güzelbahçeliler, Atasını unutmadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe'de anma töreni düzenledi.

Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Saat 09.05’i gösterdiği anda, araçlar kornalarını, itfaiye aracı ise sirenini çaldı. İki dakika boyunca Güzelbahçe’de hayat adeta durdu.

imgl2786.jpg
Törene Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Topçu Albay Menderes Bayram,  belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.


Daha sonra Güzelbahçe Atatürk  Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu,  Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylendi.  Atatürk temalı multivizyon ve tiyatro gösterisi yapıldı.

imgl2817.jpg
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Atatürk’ün değerinin her geçen yıl daha iyi anlaşıldığını ve onu anlamayanların bile artık anlamak ve anmak zorunda olduklarını geç de olsa anladıklarını söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.