Güzelbahçeliler, Mumcu’yu unutmadı

Güzelbahçeliler, Mumcu’yu unutmadı

Güzelbahçeliler, yağmur altında Uğur Mumcu’yu andı, büstüne karanfiller bıraktı.

 

Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Meydanı’ndaki Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

mumcu.jpgSaygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu’nun yıllar önce yazdıkları, söyledikleri tek tek gerçekleşiyor. Bu nedenle Uğur Mumcu’nun ne kadar ileri görüşlü, devrimci, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olduğu bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetin bölünmez bütünlüğünü korumak için demokrasiden, Atatürk’ten, cumhuriyetten, laiklikten yana olan herkesin Uğur Mumcu’yu unutmamalı ve ona sahip çıkmalı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, devrimlerinin ışığında görevlerini yapan büyük insanı kaybedişimizin 24. yılında anıyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “15 yıldır bu ülkeyi yönetenler, aydınlarımızı birer birer içeri atıyorlar. Kalemlerimizi susturuyorlar. Uğur Mumcular, Bahriye Üçoklar, Ahmet Taner Kışlalılar bugünleri çok iyi gördüler. Bugünleri çok iyi kaleme aldıkları için katledildiler. Bugün o çizgide hangi yazar veya gazeteci ilerliyorsa onu susturup içeri atıyorlar” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ”

Anma töreninde konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise şunları şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyetini asla bölemeyecekler, böldürmeyeceğiz. Şanlı albayrağımızı asla indiremeyecekler, indirtmeyeceğiz. Laik cumhuriyetimizi, demokratik hukuk devletimizi sonuna kadar savunacağız. Bizi teslim alamayacaklar. Çünkü biz inançlı ve laik cumhuriyete bağlı insanlarız. Bizden sonra gelen nesillere, iyi bir gelecek emanet edeceksek, o sorgudan geçeceksek, o zaman geldiğinde biz bu mücadeleleri verdik, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ve sözünden asla ayrılmadık diyebilmek için daha çok çalışmalıyız.”

 

“TÜRKİYE’Yİ İRANLAŞTIRMAYACAĞIZ”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’da “Bu bir başkanlık veya cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Cumhuriyetçilerle, Atatürk’ün izinden gidenlerle, hilafet isteyenlerin seçimidir. Bu ayrımı çok net ortaya koymalıyız. Biz Ulu Önder Atatürk’ün bize gösterdiği yolda ilerlemekte kararlıyız. Bu Anayasa değişirse, daha sonra ilk dört maddeyi değiştirecekler. Bizi kademe kademe alıştırıyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’yi İranlaştırmayacağız” dedi.Konuşmalardan sonra “Uğurlar olsun” şarkısı eşliğinde Uğur Mumcu’nun büstüne karanfiller bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.