Güzeller görücüye çıkıyor

Güzeller görücüye çıkıyor

50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak, 1-4 Eylül tarihleri arasında tarım hayvancılık sektörü zirvesine evsahipliği yapacak.

GL Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uşak 2. Ege Tarım ve Hayvancılık, Süt Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı, sektörün devlerini biraraya getirecek. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergileneceği fuar çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak ayrıca yurtiçi ve yurtdışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak.

Fuarın onur konuğu Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, fuarın sektörde büyük bir canlılığa neden olacağını belirterek  “Eğer hayvancılık ve tarımın gelişmesini istiyorsak, üreticinin yeni teknolojilerle tanıştırmamız gerekiyor. Bunun yolu da fuardan geçiyor. Hem vatandaşlarımızı hem üreticilerimizi fuarımıza bekliyoruz” dedi.  Uşak Belediye Başkanı Yardımcısı Hakan Uludağ ise fuarın Kararıkıran’da 10 bin metrekarelik kapalı alanda düzenleneceğini, tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Uşak’ın tarım ve hayvancılık da söz sahibi olmasının kentin ekonomisini de olumlu yönde etkilediğini ifade eden Uludağ,  “Biliyoruz ki kalkınmanın yolu tüm alanlarda büyümüden geçer. Bu fuarı gelip gören, katılan herkes kazançlı çıkacak. Önlerinde yeni bir ufuk açılacak” diye konuştu.

HEM TANITIM HEM TİCARET

Uşak Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç de fuarın Uşak’ta bir ilk olması nedeniyle büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Genç,  “Tarım ve hayvancılık teknolojileri fuarı, üreticilerimizin bilgi ve becerilerini artıracak. Yeni teknolojileri yakından takip etme fırsatı sunacak. Uşak önemli miktarda bitkisel üretimi buğday, arpa, nohut, haşhaş üretiminde ileri seviyelerde bulunuyor. Yine hayvansal üretim bazında da büyükbaş olsun küçükbaş olsun kırmızı et ve beyaz et üretiminde önemli bir potansiyele sahip. Bu tarım fuarı sadece tarımsal açıdan değil ilimizin tanıtımı açısından da her kesime fayda sağlayacak” diye konuştu.
unnamed-021.jpg

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Uşak’a komşu olan Afyon, Aydın, Denizli ve Kütahya’dan 15 bin kişinin de fuara yoğun ilgi göstereceğini söyledi. Bu fuarın üreticilerin "umutla" beklediği kararların çıktığı bir platform haline geldiğini söyleyen Ceylan, "Uşak, tarım ve hayvancılıkta arzu ettiği sıçramayı gerçekleştirme imkanına kavuştu. Fuar ile ikili ilişkiler güçlenecek, ticaret artacak, bilgiyi paylaşma çoğalacak. Bunların olduğu yerde geriye gitme sona ermiş demektir. Uşak tarım ve hayvancılıkta önder kentlerimizden biri olacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.