Güzellik dünyası START BEAUTY İZMİR EXPO’da buluştu

Güzellik dünyası START BEAUTY İZMİR EXPO’da buluştu

Güzellik ve kişisel bakımı lüks değil, ihtiyaç görenler, Fuar İzmir’deki 2. İzmir Kuaför Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı START BEAUTY İZMİR EXPO’ya akın etti.

Alanında Avrasya’nın liderleri arasında gösterilen START BEAUTY İZMİR EXPO, güzellik, sağlık, bakım ve kozmetik sektörlerini bir araya getirdi. Yerli ve yabancı birçok markanın katıldığı ihtisas fuarı, sektör profesyonelleri ile güzelliğine önem veren seçkinlerin ilgisini çekti.
Fuarda, sektörün önde gelen akademisyen, dermatolog ve sektör profesyonellerinin, cilt bakımı ve medikal estetik uygulamalarına yönelik stantlarında yaptıkları uygulamalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

gzl2.jpg

"KADINLARIMIZIN EVİNE TAŞIDIK"

İzmir Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve bakanlık temsilcisi Elif Orçin, “Sektörümüz daha çok kadınlarımızın istihdamında olan bir alan. Her bayan daha fazla şehir dışına çıkamıyor. Bugüne kadar sektörümüzün alışılmış İstanbul’daki fuarına gidemiyorlar. Bire bir salonlarımızda çalıştığımız için uzun süreli salonlarımızı bırakmak istemiyoruz. Evimiz İzmir’de işbirliği halinde yaptığımız fuar çok anlamlı. Trend ürünler hakkında alınan bilgi bir eğitim niteliğinde. Bilgimize bilgi katıyoruz” şeklinde konuştu.

gzl3.jpg

"ZİYARET ETMEMEK EKSİKLİKTİR"

İzmir’deki fuarı ilk kez ziyaret ettiğini belirten Şerife Sağlam, “Avrupa’daki ve İstanbul’daki güzellik fuarlarına gidiyorum. İzmir’deki fuarın onların seviyesinde olacağını düşünmemiştim. Daha basit bir fuar beklerken beni şaşırttı. Fuarlar bizim mesleğimize bilgi ve eğitim katıyor. Bu mesleği yapıp da fuarı ziyaret etmemek eksiklik oluyor” dedi.

serife.jpg

"GENİŞ KATILIM VAR"

Organizasyonu geniş katılımlı bulduğunu vurgulayan Esma Yavuz, “İşletmemize sektörde faaliyet gösteren firmalar geliyor. Ama fuarda geniş bir yelpazeyi görme fırsatımız oluyor. Bu fuarda çok sayıda ürün ve hizmeti görme şansımız oldu. Kuaförlük ürünleri, tırnak ve güzellik ekipmanları dikkatimi çekti” diye konuştu.

gzl1-001.jpg

"GÜZELLİK ÖZÜNE DÖNECEK"

Güzelliğin özüne döneceğine inandığını vurgulayan Dr. Eczacı Aylin Çarıkçı, “Antik çağlardan beri güzel olmak çok ama çok önemli ve bu uğurda denenmedik yöntem kalmadı nerdeyse. Bakım ürünleri yanında sağlıklı beslenme ve egzersizin önemini de keşfetti insanoğlu. Geldiğimiz noktada doğal ürünlere özümüze dönercesine giderek artan bir ilgi var. Kanımca bu dönüş Mevlana’nın “kalbimizin ışığının yüzümüze yansıması” metaforu ile devam edecek. Yani Doğal Ürünler, Sağlıklı Beslenme, Egzersiz yanında arınmış ruhumuz ile Kalbimizin Işığını hayatımıza katacağız hep birlikte..

esma-001.jpg

"ÖNCEDEN LÜKSTÜ ŞİMDİ İHTİYAÇ"

İzmir’de ikinci olmasına rağmen ilginin güzel olduğunu belirten katılımcı Doğan Özbey, “Yoğunluktan memnunuz bu kentte hep yapılmalı bu fuar. İzmir firmasıyız Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonelleri ağırlıyoruz. Güzellik işi önceden lükstü. Şu anda ihtiyaç haline geldi. Eskisi gibi çok pahalı olmadığı için güzellik merkezleri de arttı” dedi.

"YERLİ GELİŞİMDEN YANAYIZ"

Güzellik ve bakım sektörünün büyüklüğüne dikkat çeken Güzellik Uzmanı Levay Sağ, “Erkek ya da bayan güzelliği ve bakımı için kaliteli ürün ve hizmeti istiyor. Türkiye’de Avrupa düzeyinde bir kalite sağlanmış durumda. Kullanılan ürün ve ekipmanın yarısı kadarı yerli. Yerli üretimin artmasından yanayız. Özellikle ekipman açısından Türkiye üretimi güzellik salonlarının ihtiyacı” diye konuştu.
Uzmanlar sahnede anlatıyor. Güzellik, epilasyon, cilt bakımı, makyaj, tırnak bakımı ve ekipmanları gibi alanlarda uzman olan Evgeniia Radcnenko, Ayşe Oktay, Oktay Birankar, İbrahim Güdürü, Şevval Özçelik, Tuğba Efeoğlu, Öznur Serdaroğlu, Leyla Kozharına, A.Cabbar Aygürt, Özlem Akyel, Pınar Korkmaz dev ekran desteğinde davetlilere önemli bilgiler sundu. Sık sık alkışlanan etkinliklerin yararlı olduğu vurgulandı.

aylin.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.