'Haberi satmayanlar!' Ulvi Tanrıverdi yazdı!

'Haberi satmayanlar!' Ulvi Tanrıverdi yazdı!

"Şimdi bu basın açıklaması ile yukarıda Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki ilan çelişiyor mu çelişmiyor mu? Siz karar verin"

Medya Ege'nin gündeme getirdiği ve kamuoyunda tepkilere neden olan 'Menemen Belediye Başkanının hiç huzur hakkı ücreti almadığını iddia ettiği şirketten 3 ay içinde 30 bin TL ücret alması' haberinin yankıları sürüyor.

Menemenli ünlü gazeteci ve televizyoncu Ulvi Tanrıverdi, bu sabah Çağrı Radyo'da yaptığı canlı yayında Menemen'de Başkan Serdar Aksoy'un yaptıklarını tekrar gündeme getirerek, konunun detaylarını anlattı.

 Konuya dair köşe yazısı da yazan Ulvi Tanrıverdi yazısında şunları belirtti;

"“Siz, yaptığınız şeysiniz, yapacağınızı söylediğiniz şey değil.”

Carl G. Jung

Daha önceki köşe yazılarımdan birinde de yazdım.

Ulvi Tanrıverdi bugüne değin;

Ne İsa’ya ne de Musa’ya

Ne Şahin’e ne de Aksoy’a yaranma çabasına girdi.

Ulvi Tanrıverdi yaşam boyunca hep gerçeklerin peşinde koştu, gazetecilik döneminde de  karanlıkta kalan konuların aydınlanması için de elinden gelen çabayı her dönem ortaya koydu.

Kimseden korkmadan, çekinmeden, yılgınlığa düşmeden.

Ömrünün sonuna değin de bu duruşu sürecektir, bu da biline...

20 Yıl Menemen Belediye Başkanlığı yapmış Tahir Şahin...

İlk 5 yılı ve son 5 yılı olmak üzere toplam 10 yıl tanıklık ettim o döneme.

Aradaki 10 yıllık dönemde de yurt dışındaydım.

Bu 10 yıllık tanıklığım döneminde ne tür ilişlkilerimiz oldu onları ayrı bir yazımda detaylı olarak anlatacağım.

150 Günlük Serdar Aksoy’un başkanlık ve yaklaşık bir yıllık belediye başkan aday adaylığı dönemini de katarsak 16 aylık bir dönemde de Aksoy’u aday adaylık döneminde uzaktan da olsa izledim.

Biz gazetecilerin görevi; 5N 1 K kuralına göre taraf olmadan, güzellemeler, övgüler düzmeden, kişilik haklarına çiğnemeden, yargısız infaz yapmadan,  gerçekleri araştırıp, sorgulayıp, konuşup ortaya çıkararak, yorum katmadan  kamunun bilgilenmesini sağlamaktır.

Köşe yazılarımda da belirli konuları ele alarak kişisel yorumlarımı da katarak okurlara konuyu sunmaya çalışıyorum.

İnsanlar farklı partilere mensup olabilirler, hatta aynı partinin gruplarından birine gönül vrebilirler. Biz ne parti, ne de parti içi hiziplerde yer alanların yanınında olmayız.

Ki ben Menemen’de  1992’i yılında Radyo ve Tv. Yayıncılığına başladığımda partim SHP’ye dilekçe vererek bir parti kimliği taşımam, yapacağım iş açısından etik olmayacağını neden göstererek istifa ettim. O gün bugündür de gerçeklerin peşinde koştuk ve gerçeklerin ortaya çıkması için de emek harcadık  hep.

Ben yaşamım bıyunca yalan söylemedim, söylemeyi de, söyleyeni de sevmem.

Yaşamım boyunca gene birilerine yandaş olmadım, birilerinin adamı ise asla...

Belediye yeni yönetimi ilk 100 gün diye çalışmalarını anlatan dergi bastırdı.

Çeşitli Tv kanallarında, radyo programlarında ve gazetelerde de bu çalışmalar yer aldı.

Söyleşi ve haber programlarına katılan Aksoy buralarda bu çalışmaları anlattı.

Hemen hemen bir çoğunu takip edip izlemeye çalıştım, mutlaka atladıklarım da olmuş olabilir. İzlediğim tüm programlarda (Radyo-Tv) Aksoy’un karşısındaki insanlar Menemen’in dününü ve bugününü bilen insanlar değildi.

Bu da başkan ne anlatırsa onaları kabullenip, onun anlatmak istediklerine zaman tanımaktı.

Bu tür programlardaki konukların gerçekten açıklıktan, şeffaflıktan yana olması gerekir ki birilerinin artı soruları olmadan bir konuyu enine boyuna anlatarak izleyecileri doğru bilgilendirsin.

Özellikle de 31 Mart Yerel seçimleri sonrası seçilen belediye başkanları, hatta belediye meclis üyleri, başkan yardımcıları; Mal varlıklarım şunlardır...

Bu mal varlıklarıma karşı borçlarım da şunlardır, diye açıklama yapmaları gerekirdi.

Bunu yapan bir çok belediye başkanına da tanık olduk.

Bunların başında da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geldi.

Hem kendinin, hem de eşi ve ailesinin mal varlıklarını ve borçlarını açıkladı. 

Bu açıklık içerisinde göreve başlayıp, daha önceki yöentimin icraatları hakkında ve kendi dönemlerinde yaptıkları hizmetlerle ilgili detaylı  bilgi veren başkanlar da gördük.

En son gördüğümüz açıklıktan yana tavır koyan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, seçim öncesi israf olarak nitelendirdiği araçlar, Yenikapı’da sergilenmeye devam ediyor.  Menemen’de de 31 Mart Seçimleri’nden sonra Cumhuriyet Meydanı, Yenikapı görüntülerini andırdı. Nicelik olarak Yenikapı’dakiler kadar olmasa da içerikleriyle gündeme bomba gibi düştüler.

“5 Adet Menemen Belediyesi Sokak Canları Kurtarma Aracı”na aylık ödenen paranın 30 bin lira artı KDV olduğu iddia edildi. Fakat gelin görün ki o iddia görmemezlikten gelindi, apar topar bir yalanlama yazılmadı.

Bugün yani 10 Eylül 2019 Salı günü Medya Ege Haber Portalı’nda yer alan haberde; META-SU İNŞAAT TAŞIMACILIK UNLU MAMULLER TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’NE  27.4.2019 Tarihli 2019-5 sayılı Genel Kurul Kararı 14.5.2019 Tarihli 2019-7 Sayılı Diğer Kararı (Müdür Ataması) ile 13.05.2024’e kadar Müdür (Müdürler Kurulu Başkanı) oy çokluğu ile atanan Serdar Aksoy, 29 Mayıs 2019 Tarih ve 9839 Sayılı TÜRKİYE TİCARET SİCİL GAZETESİ’nin 1183 sayfasındaki  Menemen Ticaret Sicili Müdürlüğü’nün 406 ilan sıra nolu  ilanında; Müdür Serdar Aksoy tarafından toplantı açılarak geçilen gündem maddelerinden 6. Maddede; Şirket Müdürler Kurulu Başkanı’na 10.000,00 TL aylık huzur hakkı ödenmesine oy çokluğu ile karar verildiği. Gündemin 7. Maddsinde de; Şirket Müdürler Kurulu Başkanlığı’na Serdar Aksoy’un atanmasına oy çokluğu ile karar verildiği belirtiliyor.

Bu haber üzerine; Menemen Belediye Başkanımız Serdar Aksoy'un hakkında çıkan haberlerle ilgili basın açıklaması ektedir. Yayınlamanız dileğiyle... / Sibel Baştimur, İzmir Basını’na  Basın açıklaması geçtiğini gördük.

Basın açıklaması şöyle:

Kamuoyunun bilgisine...

Bir takım medya organlarında belediyemize ait şirketlerden aylık aldığıma dair haberler yapılmaktadır. Belediyemize ait şirketlerden Huzur Hakkı ya da başka bir ad altında hiçbir ücret almadığım gibi Belediye Başkanlığı'ndan almış olduğum aylığımı da hayır kurumlarına bağışladığımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Tarafımı yıpratmak adına yapılmış bu tür asılsız haberi yapanlar hakkında yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağımı bildirir, saygılarımı sunarım.

Serdar AKSOY

Menemen Belediye Başkanı

Şimdi bu basın açıklaması ile yukarıda Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki ilan çelişiyor mu çelişmiyor mu? Siz karar verin.

Birinden biri yanlış.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi elimde yazdıklarımı ondan yazdım.

Serdar Aksoy adıyla yayımladıkları “Basın Açıklaması”nı aklı başında birisi tekrar okusun derim. 

Laf kalabalığı eden ama somut bilgi içermeyen söylemlerle günü geçiren başkanlar da gördük 31 Mart Secimleri sonrası.

Kamuoyu karşısında ne duruma düştüklerini de...

Hadi birazcık insaflı olalım.

Liyakattan uzak, salt paritililik, yol arkadaşlığı. Ya da ittifak dengesini koruma güdüsü ile yapılan kadrolaşmanın bir insanı toplum karşısında ne durumlara düşürdüğüne de çok yakından tanık olduk.

Ben çoğu zaman empati yaparım.

Örenğin ben başkan olsaydım, verdiğimiz hizmetlerle ilgili yasadışı bir şeylere bulaşsaydım, çıkardım kamu oyu önüne, bana en muhalif kim varsa o grubun radyo ve televizyonunda şöyle derdim: “Bizden önceki sabıkalı yönetim her ruhsattan pay almış, bu payların bazıları bizim döneme kalmış, Kümesi teslim ettiğimiz tilkiler, pardon arkadaşların önerileriyle deneyiminden yararlanarak şu işleri bu zatların sponsor olması vasıtasıyla yaparak çok küçük bir miktarda belediye bütçesinden harcama yaptık. Anlayacağınız tüm masrafları bu sponsorlara yıktık.  Bu sponsorları da sormayın artık. Biz ilk günden böyle bir kirliliğe bulaştık demem susmamdan evladır.”

Her ne kadar ben böyle söylesem de, elbetteki o söylemlere de kuşkuyla bakacaklar olacaktır. Özellikle de gazeteciler. (Haberi satmayanlar(!))

Gazeteci her konuya şüphe ile yaklaşır. Şüphe ortadan kalkması için belgelenmesi gerekir.

Olumlu ya da olumsuz yaptıklarını anlatacak babayiğit bulunur mu bilinmez.

Ben olsam çıkar anlatır doğruları, bedelini de öderim.

Benim örneğimi bir yana bırakalım!"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.