Haberine soruşturma açılan Fatih Portakal'dan çok sert tepki

Haberine soruşturma açılan Fatih Portakal'dan çok sert tepki

"Sizlerden çekinip de habercilik yapmayanın gözü kör olsun"

FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, Mersin Devlet Hastanesi hakkındaki haberiyle ilgili ‘Devlet organlarını aşağılama’, ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ suçları kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

"Hakaret ve iftira davasını," dediği davayı Sağlık Bakanlığı'nın açtığı belirten Portakal, karara tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Şaşırmadım, bekliyordum. Çünkü ilk iftira davasını bakan Lütfi Elvan’a biz açtık. Her haberin olduğu gibi bunun da arkasındayım. Sizlerden çekinip de habercilik yapmayanın gözü kör olsun, dili tutulsun."

grtrt.png

NE OLMUŞTU?

Sunucu Fatih Portakal, şehir hastanelerinin büyüklüğünden dert yanıp hastaların hastane içinde ulaşımda zorlandığını iddia etmiş, ekrana getirdiği koltuk değnekli bir hastanın MR çektirmek için çok uzun bir yolu yürümek zorunda kaldığını söylemişti.

Haberin ardından, ‘Devlet organlarını aşağılama’, ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ suçları kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

FOX TV Spikeri Fatih Portakal ve Sorumlu Müdür İbrahim Onur Kumbaracıbaşı'nın soruşturmada şüpheli oldukları aktarılmıştı ve Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği aynı haberle ilgili FOX TV ekranlarında cevap ve düzeltme metni yayınlanmasına da karar vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.