Haberler sahte çıktı: ‘Seks şampiyonası’ yok

Haberler sahte çıktı: ‘Seks şampiyonası’ yok

İsveç’in seksi, bir spor olarak tanıdığı ve ‘Avrupa Seks Şampiyonası’ adında bir yarışma düzenleneceği iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları günlerdir ‘İsveç’in seksi, bir spor olarak ilan ettiği ve turnuva düzenleyeceğine’ dair iddiayla çalkalanıyor.

Hindistan merkezli The Times of India’nın “İsveç yakında Avrupa Seks Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak” başlığıyla duyurduğu haberde, İsveç’in seksi resmi bir spor olarak kabul ettiği ve bu konuda kimin en iyi olduğunu belirlemek için yarışmacıların altı saate kadar süren günlük ilişkilere gireceği bir turnuvaya ev sahipliği yapacağı ileri sürülmüştü.

66908.jpg

Turnuvanın 8 Haziran’da Göteborg kentinde başlayacağı belirtilmişti. Haber, birçok ülke basınında yer alırken, bir Yunan haber sitesi turnuvaya Yunan yarışmacıların da katılacağından bahsetti. Popüler Alman medya kuruluşu RTL ise yarışmayla ilgili haberinde kullanıcılara “Seksin bir spor olarak kabul edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” başlıklı anket düzenledi.

Türkiye’de de geniş yer bulan konu hakkında son olarak bugün ‘katılımcı listeleri’ne dair haberler yayınlanmıştı.

Ancak tüm bu haberlerin ‘sahte’ olduğu ortaya çıktı.

Diken’de yer alan habere göre, İsveç Spor Konfederasyonu Sözcüsü Anna Setzman, DW‘ye yaptığı yazılı açıklamada, iddiaları “Bütün bilgiler yanlış” diyerek yalanladı.

Setzman, “Şu anda bazı uluslararası medyada İsveç ve İsveç sporları hakkında yanlış bilgiler yayılıyor. Bu, İsveç sporunu ve İsveç’i karalamayı amaçlayan yanlış bir bilgidir” dedi.

İsveç‘in önde gelen gazetelerinden Göteborgs-Posten, tüm bu dramın arkasında ‘Dragan Bratic’ adlı bir İsveçlinin olduğunu yazdı.

Striptiz kulübü sahibi olan Bratic’in bir ‘Seks Federasyonu’ kurduğu ve federasyonun İsveç Spor Konfederasyonu’nda yer alması için başvuru yaptığı belirtildi.

Setzman, bir ‘seks federasyonu’ olduğunu iddia eden ve üyelik başvurusunda bulunan bir kişi olduğunu ancak başvurunun Mayıs ayında reddedildiğini söyledi.

Öte yandan CNBC’yle ilişkili bir başka önde gelen Hint medya kuruluşu, etkinliğe nasıl katılınılacağına dair bir e-posta adresinin de yer aldığı ‘ayrıntılar’ yayınladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.