Hackerlar yine Game of Thrones'ı kullanıyor!

Hackerlar yine Game of Thrones'ı kullanıyor!

Siber güvenlik şirketi Proofpoint tarafından hazırlanan bir raporda, hackerların sızdırılmış Game of Thrones bölümlerini kullanarak masum kullanıcılara malware (kötü amaçlı yazılım) gönderdiği ortaya çıkarıldı.

Proofpoint'a göre hackerlar, Game of Thrones'un sızıntı bölümlerini e-postalar ile dünyanın dört bir yanındaki masum internet kullanıcılarını hedef alıyor. Hackerlar bu e-postaları kullanarak malware yani kötü amaçlı yazılım yayıyor.

İlk olarak 10 Ağustos'ta bu tür bir e-posta tespit eden Proofpoint, bu e-postada Game of Thrones'un gelecek bölümlerine dair bazı detayların bulunduğunu bulunduğunu belirtiyor. E-postanın ek kısmında ise sözde Game of Thrones'un 8. sezonuna ait senaryoları içeren bir Word belgesi bulunuyor. Bu Word dosyası indirildiği cihaza "9002" uzak erişim trojanı yüklüyor. 

Proofpoint, geçmişteki benzer saldırıların Çin hükümeti ile ilişkili gruplara atfedildiğini ve bu saldırının aynı aktörler tarafından yapılabileceğini söylüyor.

Yapımcı şirket HBO'nun bilgisayarlarına giren korsanlar diziye ait 1,5 terabaytlık veri çalmışlar ve bunlar karşılığında 6 milyon dolar istemişlerdi. Yeni sezonun bölümleri yayın tarihinden günler önce sızdırılmıştı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.