Hackerların yeni yöntemi belli oldu! Dikkat edin...

Hackerların yeni yöntemi belli oldu! Dikkat edin...

Dijital platformun korkulu rüyası hackerlar rahat durmuyor. İnternet korsanları şimdi de Microsoft Office 365 programlarını gözüne kestirdi.

İnternette, sosyal medyada, alışveriş sitelerinde sürekli diken üstündeyiz. Çünkü hackerlar her an her yerden çıkabiliyorlar. Size çeşitli yanıltmalar sunarak hesaplarınızın şifrelerini çalıyorlar, e gerisi de malum. Hackerların yeni hedefi ise Office 365 hesapları. Yapılan araştırmalara göre kurumların yüzde 29'unun Office 365 hesabı, bu yılın mart ayı itibariyle ele geçirildi. Hacklenen bu hesaplar üzerinden tam 1,5 milyon zararlı ve spam eposta gönderilmiş.... Peki nasıl hackliyorlar bu hesapları? Birden fazla yöntem mevcut. Çalıntı oturum açma bilgileri, parolalara yönelik kaba kuvvet saldırısı, sosyal mühendislik, olta saldırısı ve SMS hackerların en çok tercih ettiği saldırı yöntemleri. Siber saldırganlar kendilerini Microsoft gibi göstererek kullanıcılardan oturum açma bilgilerini çalıyor. Bu arada belirtelim Microsoft dünya üzerinde en çok taklit edilen firma ve her üç saldırıdan birinde hackerlar Microsoft görünümünü kullanıyor. Office sistemine girmeyi başardılar, peki hemen mi saldırı gerçekleştiriyorlar? Hayır.

Hesabı ele geçiren hackerlar eposta trafiğini izlemeye başlıyorlar ve başarılı bir saldırı olasılığını arttırıyorlar.  Fark edilmemek için en çok kullandıkları yöntem ise gönderdikleri spam postaları eposta kurallarıyla gizlemek. Uzmanlar saldırılardan korunmanız için iki adımlı doğrulamayı açmayı, gelen eposta kurallarını ve oturum açmaları incelemenizi öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.