Hafıza 15 Temmuz Müzesi ilk kez görüntülendi.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi ilk kez görüntülendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde açılan müzede şehit Ömer Halisdemir’in özel harekat beresi ve kaması ile şehitlere ait çok sayıda eşya sergileniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımına 1.5 yıl önce başlanan Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gece millerimiz kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır. 15 Temmuz tıpkı İstiklal Harbimiz gibi Türk milletinin topyekün kıyamıdır, dirilişi, şahlanışıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha bize vatan kılınmıştır. “Bu akşam Hafıza 15 Temmuz'u açıyoruz. İstanbul'umuz ve tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha bu köprüde şehit olanlar başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimizin her birine Rabbim'den sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Kardeşlerim tarih yazmak kadar, yazılan tarihi yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmak da önemlidir. Bizler mazisi çağ açıp çağ kapatan fetihlerle, zaferlerle Çanakkale, Kutül Amare gibi destansı mücadelelerle dolu bir milletiz. Tarih yazan bir millet olarak tarihimizi kayda geçirme, yaşatma, ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda maalesef aynı başarıyı gösteremiyoruz.15 Temmuz demokrasi mücadelemizin en önemli kırılma noktalarından biridir. O gece millerimiz kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır. 15 Temmuz tıpkı İstiklal Harbimiz gibi Türk milletinin topyekün kıyamıdır, dirilişi, şahlanışıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha bize vatan kılınmıştır. Allah'ın inayeti, milletin dirilişi, yüz milyonlarca kardeşimizin duasıyla Türkiye yeniden feraha kavuşmuştur" diye konuştu.

www.medyaege.com-(2)-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.