Haftanın ilk gününde Dolar ne kadar?

Haftanın ilk gününde Dolar ne kadar?

Dolar kuru geçen hafta S-400 ve ABD - Çin ticaret görüşmelerine odaklı fiyatlamayla 5.75 - 5.80 arası dalgalandıktan sonra aralık ayına iç ve dış yoğun veri gündemiyle giriyor.

İçeride izlenecek ilk veri Türkiye'nin 3. çeyrek büyüme performansı olacak. 2. çeyrekte yüzde 1.5 daralan ekonominin bu çeyrekte yüzde 1 civarı büyümesi bekleniyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçen hafta Rize'de yaptığı konuşmada, "Son çeyrek büyümesinde Türkiye'nin doğal büyüme oranı dediğimiz yüzde 5'leri göreceğimiz bir çeyrek ile yılı inşallah kapatıp 2020'de bu ivmenin daha da üzerine koyarak çok güçlü bir 2020 yılını hep birlikte yaşayacağız." şeklinde konuşmuştu.

Merkez Bankası Başkanı Uysal, "Önümüzdeki dönemde para politikası duruşumuzu enflasyondaki düşüş sürecinin devamını sağlayacak şekilde belirledik" derken son 3 toplantıda yapılan toplamdaki 10 puan faiz indiriminin önden yüklemeli yapıldığını aktarmıştı.

Beklenti, en az 100 bp indirim gelmesi durumunda. Analistler piyasaların 200 baz puanı fiyatladığını belirtirken, beklentinin üzerindeki bir indirimin dolar/TL'de harekete neden olabileceği görüşünde.

Aralık ayının ilk işlem günü olan 2 Aralık günü dolar 5.7515 TL'den el değiştiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.