Hakan Altun’dan Metin Sarıcan’a Hediye!

Hakan Altun’dan Metin Sarıcan’a Hediye!

Türk müziğinin önemli yorumcularından Metin Sarıcan, uzun bir aradan sonra sevenlerine bir Hakan altun bestesiyle merhaba dedi.

Yaptığı başarılı sahne çalışmalarıyla İstanbul’un gözde mekanlarında müzik hayatını sürdüren Metin Sarıcan, kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü 2002 Yılında çıkarmıştı.


Sözü ve müziği Hakan Altun’a ait olan, 2645 Records / İYİ MÜZİK etiketiyle yayınlanan  ‘Tek Aşkımsın’da hazin bir aşk hikayesi anlatılıyor.


Metin Sarıcan Kimdir?


İstanbul Üsküdar’da mütevazi dört çocuklu bir ailenin  en küçüğü olarak dünyaya geldi. İlk öğretimini Çengelköy’de ,liseyi Beylerbeyi Lisesi’nde bitirdi. Küçük yaşlardan itibaren müziğe karşı olan ilgisi ve yeteneği hem ailesi hem çevresi tarafından fark edildi. 


İlkokuldan itibaren özel ve gün gecelerde öğretmenlerinin ısrarıyla sahneye çıkıp şarkılar söylediği için popüler bir öğrenci oldu. Lise yıllarında piyano öğrendi. Bu yıllarda amatörce müzikle ilgilendi. Müziğe olan ilgisi ağır basınca liseyi bitirip Açık Öğretim Fakültesi’ne devam ederek aynı zamanda sahne çalışmalarına başladı.


Vatani görevini Bitlis’de ordu evinde yaptı. Yaz aylarında ordu evi bahçesinde yaptığı proğramlar şehir halkı tarafından duyulup çok sevildiği için ilgi odağı oldu. Hayran kitlesi bile oluştu. Komutanları dahil olmak üzere imza almak ,tanışmak ve  hatıra fotoğrafı çektirmek için onlarca kişi  ordu evine akın etti. Orada hatıra olarak yaptığı sahne kaydı bir şekilde elde edilip Bitlis kasetçilerinde satıldı.  Bu dönemde ilk bestelerini yapmaya başladı. Askerlik sonrası birkaç eseri çeşitli sanatçılar tarafından albümlerde yorumlandı.


Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü 2002 yılında çıkardı. Uzun süren bir sessizliğin ardından söz ve müziği Hakan Altun 'a  ait  yeni singlel çalışması ile yeniden dönüş yaptı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.