'Hakka ve Hukuka Uygun Planlama Yapacağız'

'Hakka ve Hukuka Uygun Planlama Yapacağız'

Geçtiğimiz hafta Bakan Özhaseki'yle görüşen Başkan Selvitopu, 3 mahallenin sakinleriyle buluştu; onlara önemli mesajlar verdi:

Karabağlar’ı açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yöneten Başkan Muhittin Selvitopu, ilçede riskli alan ilan edilen Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın Mahallesi’nin bir bölümüyle ilgili olarak orada oturan vatandaşlarla bir araya gelerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptıkları görüşmeyi aktardı. Amaçlarının sağlıklı, hakka ve hukuka uygun bir planlama yapmak olduğunu  belirten Selvitopu, “Bu fırsat iyi değerlendirilirse o alanların İzmir in en güzel yeri olmaması için hiçbir sebep yok.” dedi.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu;  Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, Karabağlar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Zafer Levent Yıldır, Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Ahmet Tuna, Osman Aksüner Mahalle Muhtarı Murat Toprak ve Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım ile birlikte Aşık Veysel,Osman Aksüner ve Aydın Mahallesi’nde oturan vatandaşlarla Bozyaka Kültür Merkezi’nde bir toplantı yaptı.


Yoğun ilgi gösterildi
Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşen Selvitopu, 4 yıldır çözülemeyen ve riskli alan ilan edilen Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın Mahallesi’nin bir bölümüyle ilgili olarak orada oturan vatandaşları bilgilendirdi. Görüş ve önerileri Bakanlığa ilettiklerini söyleyen Selvitopu,  “Amacımız belirsizliğe son verip, nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda net bilgilere sahip olmak. Bakanlığa, 'biz buradaki planlama çalışmalarını belediye olarak tamamlayalım, imar uygulamalarını da belediye olarak yapalım,  ondan sonrasını vatandaşa bırakalım' dedik. Bakanlık da bu çalışmayı bize, 'yapın gönderin biz de bunu Bakanlık olarak değerlendirelim' önerisinde bulundu. 


Bu yıl içinde Bakanlık onayına sunacağız
Yapacakları imar planlarını çok fazla geciktirmeden hazırlayıp meclise sunacaklarını belirten Başkan Selvitopu “Meclisten çıkacak karara göre Bakanlık onayına sunacağız. Bakanlık onayını da aldıktan sonra 2 aşamada parselasyonları yapmak arzusundayız. Amaç bir an önce çözüm üretmek. Buralarda sağlıklı bir kentleşme yaratma arzusundayız. Hakka ve hukuka riayet etmek en fazla önem verdiğimiz husustur. Hem altyapıya,  hem de sizlerin taleplerine cevap verecek bir planlama yaparsak sonuç alırız.  Bu bir fırsat iyi değerlendirilirse o yerlerin İzmir in en güzel yeri olmaması için hiçbir sebep yok” dedi.


Muhtarlardan Başkan Selvitopu'na teşekkür
Başkan Selvitopu son olarak planlamanın sağlıklı ilerlemesi için çok acele etmeyeceklerini, vatandaşlara da planlama ile ilgili sürekli bilgi paylaşımında bulunacaklarını da sözlerine ekledi. 
Toplantıda Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım alanın durumu ile ilgili son güncellemeleri aktarırken, Muhtarlar Ahmet Tuna ve Murat Toprak ise bu konuda Başkan Selvitopu’nun yaptığı çalışmalara teşekkür edip, hayırlı olsun dileğinde bulundular. 


Gelişmeler bizim açımızdan olumlu
Toplantının sonunda konuşan vatandaşlar da uzun süredir çözülemeyen alan konusundaki gelişmelerin olumlu olduğunu ifade ederken, yapılan çalışmaları yerinde bulduklarını belirttiler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.