Haklarında Dava Yağıyor!

Haklarında Dava Yağıyor!

HDP'nin eşbaşkanları hakkında dava yağıyor

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına dair Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yer almasının ardından HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Meral Danış Beştaş hakkında hazırlanan fezlekeler Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde 15 Ekim 2011 tarihli il kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş'ın konuşması ve konuşma esnasında PKK yandaşları tarafından atılan sloganlar örgüt propagandası kabul edildi. Kendisine tebligat gönderilmesine rağmen savunma yapmayan Demirtaş'ın terörle mücadele kanunu 7/2 maddesi gereğince terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenildi. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamenin kabul edilmesiyle beraber önümüzdeki günlerde yargılanma başlayacak.

Öte yandan 12 Ekim 2015'te Uğur Mumcu Meydanı'nda basın açıklaması düzenleyen ve düzenlenen cenaze töreninde konuşma gerçekleştiren HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ'ın da Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Aşağılama suçu işlediği belirtildi. Yüksekdağ hakkında da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenildi.

Beştaş'a üç iddianame birden

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP Eş Genel Başkanları hakkında kabul ettiği iddianamelerin arasında bulunan diğer iddianamelerin üçü ise Meral Danış Beştaş hakkında. Beştaş'ın Ankara patlamasını protesto etmek için yapılan eylemde yaptığı konuşma, 9 Şubat 2016'da yine aynı yerde yaptığı protesto ve twitter üzerinden attığı bir kişinin polis tarafından katledildiği tweeti hakkında da "Türkiye Cumhuriyet Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Yargı Organlarını, Devletin Askeri ve Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılama" suçu isteğiyle 3 kez 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.