“Halep'e yol açın” konvoyu için İzmir grubu yola çıktı

“Halep'e yol açın” konvoyu için İzmir grubu yola çıktı

Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısı'na “Halep'e yol açın” sloganıyla başlatılan karayolu konvoyu için İzmir grubu yola çıktı.

 

Memur-Sen Konfederasyonu, İnsani Yardım Vakfı(İHH) ve birçok sivil toplum kuruluşu öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısı'na “Halep'e yol açın” sloganıyla başlatılan karayolu konvoyu için İzmir grubu yola çıktı.

İHH İzmir Şubesi önündeki uğurlama törenine Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, İHH İzmir Şube Başkanı Rasim Çalar, Memur-Sen İzmir Başkan Yardımcısı Selçuk Erdem, Ulaştırma Memur-Sen İzmir Başkanı Ahmet Özdemir, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkan Vekili Ali Kaya, İSTOK Başkanı Halit Çelik ve gönüllüler katıldı.

2 otobüs ve 5 özel araçla yola çıkan yardım konvoyu dualarla uğurlandı. İstanbul'dan yola çıkan konvoyla İzmir ve bölge illerden gelen araçlar Konya'da birleşip Hatay'a devam edecek ve öncesinde toplanan yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak.

Bina: İnsani dram sona ermeli

Projeyle ilgili konuşan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "Yardım TIR’larımız ve araçlarımızla dünya kamuoyunu da harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Halep’e koridor mutlaka açılmalı, insani dram sona erdirilmelidir. Halep’te kelimenin tam anlamıyla can pazarı yaşanıyor. Aylardır, hiçbir ayrım ve hukuk gözetilmeksizin insanlar katlediliyor ve dünyanın her yerinden insanlar bu katliamı izliyor. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Bizler Halep'in bir ahlak meselesi olduğunu düşünüyor ve Türkiye olarak katliama dur demek için çalışıyoruz. 'Halep'e yol açın' diyerek büyük bir yardım konvoyuna iştirak ediyoruz. Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği olarak Halep'e yardım için toplamayı sürdürdüğümüz yaklaşık 10 tırlık yardım malzememiz de çok yakında yola çıkacak. Memur-Sen olarak zulüm neredeyse karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Çalar: Halep'e karşı 'kör' gözler açılsın

İHHİzmir Şube Başkanı Rasim Çalar ise şunları kaydetti: "Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de son dönemde Halep, Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplum üç maymunu oynuyor. Dünyanın Halep'e karşı kör gözünü açmak istiyoruz. Bu nedenle Halep'e dikkat çekiyor, katliamı gündeme taşıyoruz."

"Halep'e yol Açın" ismiyle projelendirilen yardımın misyonu sadece ulaştırmak değil aynı zamanda dünyanın dikkatini Halep'teki katliama çekerek kamuoyu oluşturmak. Güzergah üzerindeki toplanma noktalarında çevre illerden gelen gönüllüler Halep konvoyuna eklenerek Cilvegözü'ne doğru yola devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.