Halk Arenası, Karşıyaka'daydı

Halk Arenası, Karşıyaka'daydı

Karşıyaka’da Anayasa buluşması!

 

Uzun yıllardır ilgiyle izlenen Uğur Dündar ile Halk Arenası Karşıyaka’ya konuk oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ile Avukat Murat Ergün, birbirinden çarpıcı açıklamalarla anayasa değişikliği ve referandum sürecini değerlendirdi.

İZDİHAM YAŞANDI

Karşıyaka Belediyesi’ne ait Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’ndaki organizasyona, hem İzmir’in hem de Karşıyaka’nın dört bir tarafından gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık bin 200 kişi salonu hınca hınç doldururken, dışarıya kurulan LED ekranlardan da yüzlerce vatandaş programı takip etti. Konuşmalar sık sık İzmir Marşı ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloganı ile kesildi. Organizasyona Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı.

 “GÜCÜNÜZ YETİYORSA 23 NİSAN’DA YAPIN”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “AKP Hükümeti, anayasa değişikliği ile büyük bir yanlışın içinde. Bir oldu- bittiye getirerek, ülkenin kaderi ile oynuyorlar. Atatürk’ün saraydan alıp halka verdiği egemenliği yeniden tek bir kişiye teslim etme çabasındalar. Biz TBMM’de gerekli mücadeleyi sergiledik. Bizim kavga ile AKP’ye teslim etmediğimiz ‘kürsüyü’ halkımız da referandumda teslim etmeyecek. Anketlerde ‘Hayır’ oyları önde. Gücünüz yetiyorsa referandumu 23 Nisan’da yapın, biz buradayız, hodri meydan! Çaresizlik ve güvensizlik içindeler. O yüzden ‘Hayır’ diyenleri peşinen terörist ilan ediyorlar ama asıl terör örgütleri ‘Evet’ der çünkü demokrasiyi değil, tek adam rejimini isterler” dedi. Özel, tüm vatandaşları oy kullanmak için sandığa davet etti.

 “BU OYUNU BOZACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke “Anayasa değişiklikleri, TBMM’den müthiş bir aceleyle geçti. Ama referandumu isterlerse bir gün sonra, isterlerse 1 ay sonra yapsınlar hiç fark etmez. İçimizdeki umut ve Cumhuriyet aşkıyla bu oyunu bozacağız. Cumhuriyet’i yeniden ayağa kaldıracağız. Mutlaka sandığa gideceğiz ve ‘Hayırlı’ bir oy kullanacağız. Hikayeleri ve özgüvenleri olmadığı için halkı korkutarak sindirmeye çalışıyorlar.  Bizim, bu yalanlara ve zorbalıklara boyun eğmeyecek bir Cumhuriyetimiz var” dedi. Böke, Varlık Fonu’nu da eleştirerek “Ülkemizin, gençlerimizin ve torunlarımızın geleceği çalınıyor” dedi.

TERÖR ELEBAŞILARI ‘TEK ADAMI’ DESTEKLİYOR

Avukat Murat Ergün ise “Yapılacak olan referandumun tarihini bile, o seçimin tarafı olan bir kişiden öğreniyoruz. Bu ülkede Yüksek Seçim Kurulu yok mu” eleştirisini getirdi. Ergün, referandumda ‘Hayır’ diyecek olanlar ile terör örgütleri arasında bağ kurulmasına ilişkin de “Hem FETÖ hem de PKK elebaşları, zaman içindeki farklı açıklamalarında, Başkanlık rejimine sıcak baktıklarını belirtti. Asıl onlar tek adam sistemini destekliyorlar” diye konuştu.

Etkinlik sonunda konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da "Bugün tartışılan, Atatürk’ün halka verdiği egemenlik kavramının, yeniden bir kişiye teslim edilmesi meselesidir.  Biz ne Atatürk'ten ne de Cumhuriyet değerlerinden vazgeçeriz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.