HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ YENİ FOÇA’DA SERGİ AÇTI

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ YENİ FOÇA’DA SERGİ AÇTI

Foça Halk Eğitim Merkezi’nin Yeni Foça ve Kozbeyli’de açtığı kurslarda ortaya çıkan ürünler, Yeni Foça’da sergilendi.

Kursiyerler ve öğretmenleri, giyim üretim teknolojisi ve el sanatları teknolojisi alanlarında üretilen el emeği ürünleri, beğeniye sunmanın heyecanını yaşadı.

Yeni Foça Çok Amaçlı Salon’da yapılan sergi açılışına katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘Büyük emekler ve eğitim süreçleri sonunda ‘el emeği-göz nuru’ eserlerini bizler için sergileyen kursiyerlerimizi kutluyor, çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Foça Halk Eğitim Merkezimize desteğimiz sürecektir” dedi.

Açılış yoğun ilgi gördü

Sergi açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Kaymakam Refiki Onur Alimoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, Yeni Foça 7. Jandarma Komando Eğitim Alayı Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Çekiç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, Daire Amirleri, Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Bulut, yılsonu sergisi hakkındaki konuşmasını yaptı. Kursiyerler adına konuşma yapıldı. Halk Oyunları ve Step kursuna katılan öğrenciler gösterilerini sundu. Giyim üretim teknolojisi kursiyerleri, ürettikleri eserlerin mankenliğini yaptı. Protokol üyelerince, kursiyerlere başarı belgeleri verildi. Açılış töreni, sergi kurdelesinin kesilmesi ve serginin gezilmesi ile sonlandı. Yeni Foça Çok Amaçlı Salon’daki sergi, 27 Mayıs Pazar gününe kadar açık olacak. 

933 Kursiyere eğitim verildi

Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Bulut, yaptığı konuşmasında; ‘‘Bu eğitim-öğretim yılında Yeni Foça ve Kozbeyli’de, Halk Eğitim Merkezimiz tarafından 24 Eğitimci ile 49 kurs açıldı. Açtığımız bu kurslarda 269 erkek, 664 kadın; toplam 933 kursiyere eğitim öğretim hizmeti verdik. Açılan kursların 36 tanesi tamamlanmış olup, 551 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. 13 tane kursumuz ise halen devam etmektedir. Eğitim süreçlerinde özveriyle görev yapan değerli eğitimci arkadaşlarıma ve kursiyerlerime, bütün emekleri için teşekkür ediyorum’’dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.