Halk Onlar Teröristleri Misliyle Vurdu Sanıyordu...

Halk Onlar Teröristleri Misliyle Vurdu Sanıyordu...

Halk terörist saldırıların karşılığında askerin teröristleri misliyle vurduğunu sanıyordu ama...

FETÖ darbe girişiminin ardından terörle mücadelede rol alan Diyarbakır’daki 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Tutuklamaların ardından ortaya çıkan gerçek şok etti. Terörle mücadele ettiği öne sürülen askerlerin yıllar boyunca dağı taşı bombalayarak teröristleri vurdukları yönünde kamuoyunu kandırdıkları ortaya çıktı.

Emniyet Müdürü doğruladı

FETÖ'cü askerlerin PKK ve IŞİD'li teröristlerin sınırdan geçişine izin verdiğini açıklayan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, teröristleri vurduklarını öne sürerek dağı taşı bombalayan askerlerin var olduğunu ve Genelkurmay'ın misliyle vurduk açıklaması yapmasının da gerçeği yansıtmadığını açıkladı. 

Hiçbir öldürücü darbe vurulmamış

Star gazetesi tarafından ortaya atılan iddiaya göre asker terör odaklarına hiçbir zaman öldürücü darbe vurmadı. Suriye'den Türkiye'ye atılan havan toplarına da karşılık verilmemesine rağmen misliyle karşılık verildiğinin söylendiği ortaya çıkarken Cizre, Yüksekova, Sur ve Nusaybin'de PKK'lılar tarafından açılan çukurların 2. Ordu'ya ait tankların önünde kazıldığı ve teröristlerin mühimmatları terörle mücadele etmesi gereken askerlerin bilgisi dahilinde söz konusu ilçelere getirdiği iddia edildi.
 
Bakanların taşlanması...
 
Kobani’ye destek adı altında gelen kişilerin sınırda provokatif eylemler yaptığını belirten Pınarbaşı, “Tugay Komutanlığı maalesef o zaman sınırı korumadı. Bakanlar taşlandı. O dönem Suriyelilerin durumunu yerinde görmek için Suruç’a giden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve eski Tarım Bakanı Mehdi Eker’e saldırı planlanmıştı. Askerler gerekli önlemi almadı, biz Çevik Kuvvet görevlendirdik. Çevik Kuvvet polisleri provokasyonu önledi” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.