Halk oyunları çocukların gelişimini destekliyor!

Halk oyunları çocukların gelişimini destekliyor!

Halk oyunları ve halk müziği saz sanatçıları ve eğitimcilerinden oluşan Kültür Elçileri Topluluğu, halk oyunlarının çocuklar üzerinde çok sayıda olumlu etkilerinin olduğunu vurguluyor. 

Halk oyunları bilinçli bir şekilde uygulandığında kas ve kemik dokularında gelişme, denge ve hareket becerilerinde artma, düzenli uyku, kan basıncı, stres ve gerginlik üzerinde pozitif etki sağlayarak kişinin yaşam kalitesini artırıyor.

Fiziksel gelişimden beyinsel gelişime kadar çocuk gelişiminde önemli bir etkiye sahip olan halk oyunlarının çocuk eğitiminde faydaları oldukça fazla. İnsanların hayatına anlam katan bir faaliyet olan halk oyunlarının çocuklar üzerindeki etkisini Kültür Elçileri Topluluğu sözcülerinden Deniz Danış şu şekilde sıralıyor:

*Müzik, ritm ve hareket bütünlüğü olduğundan figürleri yaparken bu üç ögeye dikkat etmesi gereken çocuk, birden fazla duyu organını ve beyninin farklı bölümlerini çalıştırır. Bu da çocuğa çoklu zeka kavramını yaşatır.

*Çocuğa liderlik ruhunu aşılar. Ekip başı olan bir çocuğun sorumluluk sahibi olması dikkat yönünü geliştirmesini sağlar.

*Çocuğun sosyalleşme yönünü geliştirerek grupla hareket edebilme yetisi kazandırır.

*Yüzlerce, binlerce kişi önünde çıkıp sunum yapma ve yaptığı sunum karşısında seyirciden aldığı takdir karşısında özgüvenin gelişmesine yardımcı olur.

* Toplum içerisinde örnek olma yönünün geliştirilmesi ve akranlarına rol model olma özelliği kazandırır ki bu da çocuğun hayatında bir düzen, disiplin, daha kaliteli bir yaşam biçimi sergilemesinde yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.