Haluk Levent Kızılay'ın 'Çadır Sattı' iddialarını doğruladı

Haluk Levent Kızılay'ın 'Çadır Sattı' iddialarını doğruladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üçüncü gününde Kızılay'ın AHBAP Derneği'e 46 milyon TL değerinde çadır sattığı yönünde Gazetec Murat Ağırel'in haberini Haluk Levent de yapılan işlemin kanuni olduğunu belirterek doğruladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan depremin ardından bölgeye yeteri kadar çadır göndermediği iddialarıyla eleştirilen Kızılay'ın, depremden 3 gün sonra kuruculuğunu ve başkanlığını Haluk Levent'in yaptığı Ahbap Derneği’ne, 46 milyon liraya çadır sattığı ortaya çıktı.

240864.jpg

Ahbap Derneği, iddiaları doğrulayan bir açıklama yayımlayarak, Kızılay’dan 2 bin 50 adet çadır aldıklarını bildirmişti. Haluk Levent, Twitter hesabındaki paylaşımla, ‘çadırları kimden satın almalıyız’ gibi bir lükse sahip olmadıklarını ve yaptıkları her işlemin ‘doğru’ olduğunu belirtti.

1677399195999-1677213759743-new-project-16.jpg

Ahbap Derneği kurucu başkanı Haluk Levent şunları kaydetti: “Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken ‘Bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?’ lüksüne sahip değildik olamazdık da. Ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru. Sonra öğrendik. Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. Kızılay’ın alt iştiraki olan tüzel kişilikmiş. Kızılay da bu şirketten çadırları faturalı satın alıyorlarmış Ahbap da aynı yöntemle toplanan bağışlarla bu şirketten satın alma gerçekleştirmiştir. Zaten sitelerinde açıklama bulunuyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.