Hamilelerde ve Bebeklerde Refleksterapi Uygulamak Mümkün

Hamilelerde ve Bebeklerde Refleksterapi Uygulamak Mümkün

Elif Topaloğlu yazdı

Sevgili Medya Ege Okurları,

Bu hafta çok önem verdiğim bir konuya değinmek istedim. Hamilelik dönemi ve bebeklerde refleksterapi konusu çok kapsamlı ve faydalıdır, şimdi önemini kısaca anlatmak istiyorum sizlere.

Hamilelik Refleksterapisi hamilelik süreci, doğum ve hamilelik sonrasında anne ve bebeğin psikolojik , fizyolojik ve hormonal sağlığını düzenleyen bir destek tedavidir.

Son dönemde hamilelik pilatesi ve hamilelik yogasının gelişmesi ve bunlara artan ilgi hamilelerin daha az sorunlu ve daha az stresli bir dönem geçirmek için destek tedavi arayışına girmesine sebep olmuş özellikle hemşirelerin dünyada refleksterapi literatürüne hakimiyetleri ve alana olan ilgileri hemşire ve ebelerin refleksterapiye yönelmesine sebep olmuştur. Ülkemizde son yirmi yılda yüzün üzerinde hemşire tez konusu olarak refleksterapiyi seçmiş bunlar içerisinde onlarcası ise hamilelik, doğum kolaylaştırma ve süt artırımı gibi değişik konular araştırma konusu seçilmiştir.

1bb8568a-1ae1-473d-a3f7-76e89b86407f.jpg

Hamilelik refleksterapisi temel konularından bazıları

Refleksterapinin hamilelikteki endikasyonu

Hamilelik refleksterapisi etki mekanizmasıdır. Hamilelik refleksterapisi ile doğumu kolaylaştırma,ağrı azaltma,uyku düzeni vb konulardan oluşur.Bebek refleksterapisi ile ise zeka geliştirme,kolit ağrısı azaltma kabızlık çözümü vb konular gibi bebeklik dönemi sıkça raslanan sorunlarına pratik çözümler bulur.

Hem hamilelerde hem bebeklerde Refleksterapi çok hassas ve uzman kişilerce uygulanmalıdır.

Hepinize sağlıklı haftalar dilerim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.