Hamilelik döneminizi yürüyüş yaparak ve rahat giyisiler ile kolaylaştırın..

Hamilelik döneminizi yürüyüş yaparak ve rahat giyisiler ile kolaylaştırın..

Hamilelik döneminizi yürüyüş yaparak ve rahat giyisiler ile kolaylaştırın..

 

Hamilelik döneminde alışıla gelmiş bir kaygı ile kadınlar daha çok hareketsiz kalarak bebeği bahane ederek yürüyüş yapmaktan kaçınıp daha çok hareketsizliği tercih ediyorlar. Bu tamamen yanlış bir düşünce olup tam aksine hareketsiz kalmanın anne adayına ve bebeğe daha çok zararı olduğunu unutmamak gerekmektedir.

Hamilelik döneminizi yürüyüş yaparak ve rahat giysiler ile kolaylaştırın..

Öncelikle hamile bir kadın hasta bir kadın değildir. Genel sağlık durumu iyi olan hamile kadınlar yürüyüş yaparak, egzersizlerini düzenli ve bilinçli yaptıkları takdirde çok daha yararlı bir eylem yaptıklarını hamilelik sürecinde, doğumda ve doğum sonrasında daha iyi kavramaktadırlar. Hamilelikte giysi seçimini doğru yapmak rahat elbise giyme alışkanlığı kazanıp normal yaşantısını da bu yönde şekillendirmek oldukça önemlidir. Özellikle hamilelik dönemi ve hamilelik sonrası lohusa döneminizde lohusa pijama seçimi yaparken de günlük kıyafet seçiminde de rahat ürünlerin özenle seçilmesi faydalı olacaktır.

Hamilelikte Yürüyüşün Faydaları

Yürüyüş yapmak anne adayı için olduğu gibi bebek için de güzel sonuçlar doğuracaktır. Dilerseniz bu faydaları kısaca başlıklar altında değerlendirelim.

Doğuma Sağladığı Faydalar

Yürüyüşler sayesinde anne adaylarının kasları normalden daha fazla çalışacağı için doğum anı geldiğinde doğumu daha kolay yapacaklardır. Kalça kasları ve genel vücut esnekliği arttığı için yürüyüşün faydası ortaya çıkacaktır.

Stresi Engeller

Özellikle hamileliğin son döneminde anne adaylarında stres çoğalır. Hem bebeğin kısa süre sonra dünyaya merhaba diyecek olması hem de hormonal dengelerin değişime uğraması stresi tetikler. Spor ve yürüyüş bedende endorfin salgılar böylelikle moral ve duygu olarak kendinizi daha iyi hissedersiniz. Yapmanız gereken güzel bir yürüyüş sonrası duş alıp bebeğinizi rahatsız etmeyecek sıkı kıyafetlerden uzak durmak, örneğin hamile pijama yada hamile gecelik giyerek dinlenmek yerinde bir davranış olacaktır. Yatarken de aynı şekilde üzerinize giyeceğiniz gece kıyafetinin son derece rahat ve sağlıklı nefes alan bir kumaştan olması gerekmektedir.

Özellikle yaz ayları için üretilen pijama ve gecelikler son derece uygun, bebeğinizi koruyucu özelliklerde olmalıdır. Bu durum doğum sonrası ihtiyacınız olan lohusa gecelik seçiminde de dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Diyabet Riskini Azaltır

Hamilelik süresince böyle bir durumu olanlar veya hasta olmayanlar bile hamilelikte diyabet hastalığı ile karşılaşabilirler. Bu nedenle kilo kontrolü oldukça önemlidir. Eğer kilo alımının önüne geçilemiyorsa yürüyüş yaparak bunu dengeleyebilirsiniz.

Bebeğe Faydaları

Anne sağlıklı olursa bebek de o kadar sağlıklı olacaktır. Spor kan akışını hızlandırır ve kanda daha çok oksijen oluşur. Bu da bebeğin gelişimini doğrudan etkileyecektir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.