Hamilelikte oluşan lekeler dikkat!

Hamilelikte oluşan lekeler dikkat!

Hamilelik döneminde ciltte oluşan lekeler için kimyasal içerikli kremler kullanmak istemiyorsanız doğal yollarla bu lekeleri yok edin

Hamilelikte aşırı kilo artışı ve hormonların değişmesiyle ciltte bir takım lekeler ortaya çıkabilir. Bu lekeler estetik olarak hoş olmayan bir görünüme sebep olur. Alacağınız bazı önlemlerle bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

Kesilmiş süt:

Kesilen süt hamilelikte oluşan cilt lekelerini ortada kaldırmak için uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biridir. Kesilen sütü her akşam yatmadan önce lekelerin olduğu bölgeye uygularsanız lekelerden kurtulabilir hatta oluşmalarını engelleyebilirsiniz.

Limon suyu:

Limon doğal bir beyazlatıcıdır. Limonun içinde bulunan asitler ciltte oluşan lekeleri ve kararmaları engeller.

E vitamini ve Hint yağı:

E vitamini ve Hint yağı karıştırıp her akşam yatmadan önce lekelere sürülürse cilt lekelerinde gözle görülen bir azalma olur.

Kayısı, çilek ve salatalık suyu:

Kayısı, çilek ve salatalık suyunu aynı oranda bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın. Bu şekilde 20 dakika bekleyin ve cildinizi ılık su ile durulayın.

Soğan:

Bir soğanı kesin ve lekelerin olduğu bölgeye günde 2 kere uygulayın. Lekelerin zamanla yok olduğunu göreceksiniz.

Nişasta tozu ve susam tohumu:

Nişasta ve susam tohumunu bir kabın içinde iyice ezin. Bu iki maddeyi bir krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Oluşan karışımı cilt lekelerine her gün düzenli olarak sürün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.