HAREKETE GEÇ, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…

HAREKETE GEÇ, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…

Nazlı Baç yazdı...

Hepimiz yaşam içinde pek çok şeyle ilgilenip hepsini de en güzel şekilde yapmaya çabalıyoruz.Bazı zamanlarda ise yapmamamıza neden olan engeller ile karşılaşıyoruz..

İstediğimiz sonuçları alamamamızın nedenlerinden bir kısmı kendimizden kaynaklanırken,bir kısmı da bizim dışımızdaki nedenlerden kaynaklanabiliyor. Çoğu zaman nedenlerini bilmemize rağmen işin çözümüne nereden ve nasıl başlayacağımızı bilemeyerek eyleme geçemiyoruz. Bu döngü devam ettikçe bizlerde bir süre sonra ipin ucunu bırakıyoruz. Sonuçta da mutsuz, hedefi olmayan, yaşamdan ne beklediğini bilmeyen rutinlerle uğraşarak bir şekilde yaşamı tüketen motivasyonsuz bireyler oluyoruz.

Peki, motivasyonu yüksek, mutlu bir yaşam süren yaşam amacı olan bireyler yok mu hayatta. Elbette ki var. Onları farklı kılan şey ne? 

Aslında her iki durumda bizim ne isteyip ne istemediğimiz.Kendimizi durduran o faktör de biziz dış etkenleri dahil edip etmeme durumuna karar veren de biziz.Yani kendimiz..Şimdi kendinize şu 5 soruyu sorun.

1. Eğer hayatınızı doyasıya yaşamanız mümkün olsaydı, ilk neyi değiştirmekle başlardınız? 

2. Hayat Amacınız Ne?

3. Gerçekten Ne İstiyorsunuz? 

4. Hedefleriniz Neler ve İlk başlamanız gereken Ne? 

5. Hayatınızda göz yumduğunuz veya katlandığınız neler var? 

Sonra cevaplarınızı yazın.İşte hedefinizi belirliyorsunuz.Yazmak demek yapmak demektir.Planladığınız hedeflediğiniz her şeyi önce yazın.Kendinizle bir anlaşma yapın.Yazdıklarınızı öncelik sırasına koyun ve o hedef için her gün bir ağ örün. Ama Bir gün bile atlamadan.’’Denerim’’Deneyeceğim’’demek yapmayacağım demektir.İstikrarla,kararlılıkla ve büyük bir inançla o hedef için adım atın.

HEDEF AĞI

Hayatınız boyunca hep istediğiniz ama asla sahip olamadığınız şeyleri düşünün. Neden sahip olamadınız? Ona odaklanmak yerine, hayatın hangi yolunu seçtiniz ve sonunda ne elde ettiniz? Şu an duruma baktığınızda, gördüğünüz tek şey zamanın tükendiği olacaktır. Zaman asla geri gelmez, insanın yapabileceği bir şey değildir zamanı geri getirmek.

5 ya da 10 yıl önce yapmayı arzuladığınız ama yapmadığınız bir şeyi düşünün? Ve kendinizi bugün, o istediğiniz şeyi yapmış olarak hayal edin. Hayatınız daha farklı olmayacak mıydı? Boş yere harcadığınız onca zamanı düşünün... Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

O halde, bugünden başlayarak, kendinizi gerçekten yapmayı arzuladığınız şeyleri yapmaya zorlayın. Biraz acı çekin, bundan 10 yıl sonra dönüp geçmişe baktığınızda, pişmanlık duygusunun getirdiği acılarla boğuşmak zorunda kalmayacaksınız ve disiplinli olmanın gücünü hissedeceksiniz.Yarın çok geç olabilir,harekete geçmek için beklemeyin…

 Unutmayın;’’HAYATI DAHA KOLAY YAŞAMAK’’ Sizin Elinde….

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum