"Harem” balesi sahnelenecek!

"Harem” balesi sahnelenecek!

Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali 18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali “Harem” balesi ile devam ediyor.

Ülkemizin kültür sanat yaşantısında önemli bir yeri olan “18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali” Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün iddialı eserlerinden biri olan ve yıllardır seyirciyle buluşan “Harem” balesi ile devam ediyor. Daha önce duyurulan ve festival programında 13 Ağustos 2021 Cuma akşamı sahnelenmesi planlanan “Pandemic” balesi yerine yine “Harem” balesi seyirciyle buluşacak.

foto-1.jpeg
Geçmiş senelerde Bodrumlu sanatseverlerin büyük beğenisi ile sahnelenen ve Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hayatının anlatıldığı “Frida” balesi 15 Ağustos 2021 Pazar akşamı sahnelenecek. Festivalin kapanışı 17 Ağustos 2021 Salı akşamı İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sahnelenecek ünlü “Carmen” balesi ile olacak.

Harem Balesi, 1998 yılında Merih Çimenciler tarafından Klasik Türk Müziği üzerine iki perde olarak tasarlanmış ve 18 yıldır Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’de kapalı gişe oynayan yegâne eseri olma özelliğini taşıyor. Dekor ve kostümde Alexander Vasilliev, ışıkta ise Tahsin Çetin görev alıyor.

Ney, kanun, bendir, kudüm gibi klasik Türk müziği sazlarıyla icra edilen ilk Türk Bale eseri olan “Harem” günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu tüm temsillerde seyirciden ilgi gördü. Festival biletleri www.biletinial.com adresinden ve Bodrum bilet satış noktalarından temin edilebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.