HARMANKAYA KANYONU

HARMANKAYA KANYONU

Suat Bıçak yazdı

Herkesin yol güzergahı olarak gördüğü Evliyalar Şehri Bilecik’ten herkese selamlar. Burası genelde İstanbul ile Akdeniz bölgesi arasında bir geçiş yeri olarak bilinir.

Beklide sürekli geçtiğini bu güzel şehirde konaklamayı hiç düşünmediniz. Yada burada hangi doğal güzellikler var, bunları inceleme fırsatınız olmadı. İşte size bir fırsat, yazıyı okuyup videoyu izledikten sonra burada ne kadar çok şelale var diye ufak bir araştırma yapın. Sizde çok şaşıracaksınız.
img-2546.jpg
Biz sabahın ilk saatlerinde Harmankaya Kanyonu’na geldik. Burası fotoğraflarda oldukça ilgimi çekti. Beni bilen bilir, oldum olası kanyonlara karşı bir zaafım var. İki oğlumla birlikte kanyona giriş yaptık. Otopark sıkıntınız yok. Bir hayli geniş bir alan var. Hatta çadır kuranlar dahi mevcut. Erkekler ve kadınlar için ayrı kabinler ve küçük bir bekçi kulübesi var. Tabiî ki girişler ücretli. Kendi ülkemizi parayla gezmek bir hayli düşünüdürcü…
img-2495.jpg
Moral bozmak yok, kanyona giriş yaptık. İlk kısımları bana Saklıkent’i hatırlattı ama ilerledikçe burasının daha tehlikeli olduğunu fark ettim. Yürüyüş için mutlaka bir ayakkabı olmalı. Ve şunu da ilave edeyim kanyonda yemek yiyebileceğiniz bir tesis bulunmamakta. Buna hazırlıklı olun. Ben önceden araştırma yaptığım için sırt çantamı iyice doldurdum. Yanımda iki oğlum olduğu için bunu düşünmek zorundayım.
img-2478.jpg
İçeriye doğru ilerledikçe hava serinliyor ama su gayet ılık sayılır. Taşlara vuran sıcaklık suya da kendini hissettiriyor. Birkaç tehlikeli virajdan sonra daha fazla ilerlememeye karar verdim. Ama en yakın zamanda kendi başıma yada sağlam bir ekiple sonuna kadar ilerlemek istiyorum. Fakat bu zorlu parkur bizim çocuklara yaradı. Her bulduğu su birikintisinde yüzdüler. Sanırım bu onların kanyonu oldu.
img-2508.jpg
Kanyonun girişinde piknik yapılacak geniş bir alan var. Ve yakı çevreden oldukça talep görüyor. Eğer uzaktan gelecekseniz iyi bir mola yeri olarak notlarınız arasına alın. Benim daha gidecek çok yolum olduğu için pikniği sonraya erteliyorum. Buradan sonraki ilk durak İnhisar Şelalesi olacak. Ancak oraya varmam bir hayli uzun sürdü. Devamı sonraki yazımda..

img-2558.jpg
Her zaman dediğimiz gibi
Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.