Hasan Karabağ, çevre ilçe gezilerini tamamladı

Hasan Karabağ, çevre ilçe gezilerini tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için dosyasını teslim eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çevre ilçelere düzenlediği gezileri tamamladı.

Gittiği yerlerde CHP örgütleri ve partililerle bir araya gelerek, esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Karabağ, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. 

Konuşmalarında örgüt vurgusu yaparak, yeni aday olacakların mutlaka parti içinden belirlenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Karabağ, "Bir çay tepsisi taşıyanlar, bir bardak yıkayanlar kısacası partiye gönül vermiş, tozunu yutmuş, hizmet etmiş, parti kültürü almış, içimizden partili arkadaşlarımız başkan olsun, meclis üyesi olsun" diye kaydetti. Son olarak Karaburun, Çeşme ve Urla ilçe örgütlerinde çok sayıda partili ile bir araya gelen Karabağ'a eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri eşlik etti. Başkan Karabağ, ilçe başkanlıklarından istifa ederek belediye başkanı aday adayı olan Çeşme'de Ekrem Oran'a ve Karaburun'da Bülent Çumçum'a da başarılar diledi. 

YORULANLAR DİNLENSİN...

Ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda parti içinde yorulanların bir süre dinlendirilmesi gerektiğini belirterek, partili olmayanların temizlenmesinden yana olduğunu ifade eden Başkan Hasan Karabağ, "Genel seçim sonrası partide oluşan moralsizlik artık bitmeli. Bunu bir kenara bırakmalıyız. Yılgınlığa gerek yok. Bayraklı'da ön seçimde 11 bin üyeden 5 bini delege seçiminde ise; 10 binden fazlası oy vermeye geldi. Bu durum partinin önemli bir bölümünün gönülsüz olduğunu gösteriyor. Bu arkadaşlarımızı ayırmalı bir süre dinlendirmeliyiz. Partili olmayan, parti kültürü olmayan arkadaşları başkan yapmayalım. Bizim adaylarımız CHP'nin içinden olmalı. Cesur olmalı. Cumhuriyetçi olmalı. Atatürkçü olmalı. Laik olmalı... Artık belediye başkanlıklarında zorlu bir sürece giriyoruz. Ölüm kalım savaşı verir gibi düşünmeli ve partimizi büyüterek, kitle örgütleriyle birlikte hareket ederek demokrasi mücadelemizi sürdürmeliyiz. Partiye bir gün uğramamış kişiler belediye başkanı olmamalı. Kim aday olursa olsun ilçelerimiz bizim olsun" diye konuştu.

CUMHURİYETİ YIKTIRMAYACAĞIZ

"Haksızlığa uğranıldığında büyük kitle örgütleriyle birlikte parti olarak tepkimizi ortaya koysaydık bu gün daha farklı olabilirdik" diyerek sözlerini sürdüren Karabağ, "Ben yoksam olmaz mantığında olan adam ne Atatürkçü, ne cumhuriyetçi, ne yurtsever ne de ulusalcıdır. Cumhuriyet; emperyalizme karşı şehitlerimizin kanlarıyla kuruldu. Gerekirse öleceğiz ama cumhuriyeti yıktırmayacağız. Korkmadan, çekinmeden, 'biz Atatürkçü, cumhuriyetçi, vatansever, ilerici, laik insanlarız' demeliyiz. Biz Suriyeli değiliz. Başka vatanda yaşayamayız. Burada yaşayacağız. İnsanların hayatlarına sosyal demokrat insanlar olarak dokunmalıyız. Bayraklı'da bunu başardık ve 2 dönemdir hiçkimseyi ayırt etmeden hizmet vererek, seçimi alıyoruz. Dolayısıyla demokrasi mücadelemizi tüm anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanarak, sürdürmeliyiz. Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.