Hasan Tahsin Koşusu'nu Saadın Gücü kazandı

Hasan Tahsin Koşusu'nu Saadın Gücü kazandı

İzmir'in işgali sırasında Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve orada şehit edilen gazeteci Hasan Tahsin adına düzenlenen koşu, dün İzmir Şirinyer Hipodromu'nda gerçekleşti.

Başarılı 5 yaş ve üzeri safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği bin 400 metre kum pistte gerçekleştirilen 2018 yılı Hasan Tahsin Koşusu'nu Uğur Kazancı'nın sahibi olduğu, 5 yaşındaki doru erkek safkan Saadın Gücü, jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı.

Son iki koşusunda rakibi Yılmabaşar'a kaybeden ve bu yarışta rövanşı alan safkan, elde ettiği Hasan Tahsin Koşusu birinciliği ile kariyerinin de 12. zaferine ulaştı.

Yarışın ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, atın sahibini Uğur Kazancı'ya vekaleten Ethem Kaya'ya Hasan Tahsin Heykeli ve plaket armağan etti.

Ödül törenine İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, İGC Yönetim Üyesi Hakan Dirik, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Beşerler, TJK Asli Üyesi Serdar Pedükcoşkun, Nazan Pedükcoşkun, TJK İzmir Teknik Müdür Yardımcısı Bekir Hekimoğlu ve atın sahibi Uğur Kazancı'yı vekaleten Ethem Kaya ve jokey Özcan Yıldırım katıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.