Hasan Ünal'dan Başkan adayı Karakurt'a: 'Alevicilik yapma'yı Menemen kamuoyuna açıklayın!

Hasan Ünal'dan Başkan adayı Karakurt'a: 'Alevicilik yapma'yı Menemen kamuoyuna açıklayın!

AK Parti Karşıyaka Meclis üyesi Hasan Ünal, CHP Menemen adayı Deniz Karakurt'un önceki dönemlerde kendisine 'Menemen'deki aleviler ne kadar da alevicilik yapıyorlar' dediğini öne sürerek Karakurt'un 'alevicilik yapmak' ifadesiyle neyi kastettiğini sordu.

MEDYA EGE - AK Parti Karşıyaka Meclis üyesi Hasan Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi'nden(CHP) istifa ederek Menemen'de bağımsız meclis üyeliği yaptığı dönemde, Menemen Belediye Başkan adayı Deniz Karakurt'un Belediye Başkan Vekili seçilmeden önce kendisine "Menemen'deki aleviler ne kadar da alevicilik yapıyorlar" dediğini öne sürmüş ve Karakurt'tan 'alevicilik yapmak' ile neyi kastettiğini açıklamasını istemişti.

2021 yılının Nisan ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada Ünal, "1 Aralık'taki belediye başkan vekili seçiminden önce Deniz Hanım ile oturduk. Deniz Hanım, Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıyor. Hasan Bey dedi; 'Bu Menemen'deki aleviler ne kadar da alevicilik yapıyorlar.' Deniz Hanım'ın alevicilik yapmanın nasıl bir şey olduğunu açıklamasını bekliyorum. Bunu söylerken benim alevi olduğumu da bilmiyor. Sonrasında çark etmeye çalıştı ama edemedi. Türk Dil Kurumu'nda alevicilik yapmak diye bir deyim yok ama sizde var. Bu alevicilik yapmak nasıl oluyor, bunu bir açıklayın. Menemen kamuoyuna açıklayın, Menemen'de yaşayan alevi toplumuna açıklayın" ifadelerini kullanmıştı.

Gazetemize konuşarak o günden bu yana hala açıklama yapılmadığını dile getiren Ünal, "Deniz Hanım'dan hala açıklama bekliyorum 'Alevicilik yapmak nasıl oluyor' bunun bir tarifini, açıklamasını yapmasını bekliyorum. Hem mecliste cevap veremedi hem de bugüne kadar cevabı olmadı çünkü olamaz. Kişi söylediğini inkar edemez. Ancak seçim sathı mahallinde, 3 yıldır susan birinin cevap vermesi de tamamen seçim kaygısından olacaktır" dedi.

kapak-101941.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.