Haşdi Şabi Telafer'e Doğru İlerliyor

Haşdi Şabi Telafer'e Doğru İlerliyor

Irak'taki Musul operasyonuna katılan İran destekli Şii milisler, Türkmen kentinin güneyinde yer alan havaalanına ulaştıklarını duyurdu.


Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u DAEŞ'den kurtarmak için 17 Ekim'de başlatılan büyük operasyonda yer alan Şii milisler Haşdi Şabi, batıda bulunan Türkmen kenti Telafer'e doğru ilerlediğini açıkladı.
 
Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak geçtiği bilgiye göre, İran destekli grup Haşdi Şabi Telafer'in güneyindeki askeri havaalanına ulaştı.
 
Halihazırda Telafer kent merkeziyle havaalanı arasında yaklaşık 25 kilometre bir mesafe bulunuyor.
 
TÜRKİYE SINIRA ASKER YIĞDI
 
Türkiye, Şii güçlerin Türkmen kentine girmemesi gerektiği yönünde birçok kez uyarıda bulundu. Geçen haftalarda sınır hattına asker ve silah takviyesi yapıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, Kasım ayı başında Türk ordusunun sınırda hazır beklediğini belirterek "Bölgeden gelecek herhangi bir tehdidin en hızlı şekilde bertaraf edilmesi için bu hazırlığın yapılması kaçınılmaz. Bu yığınağın yapılması, askerin mutlaka kullanılacağı anlamına gelmiyor" açıklamasında bulundu.
 
HULUSİ AKAR DENETLEDİ
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Haşdi Şabi'nin Telafer'e yaklaştığı yönündeki haberler üzerine sınır birliklerini denetledi. Orgeneral Akar, Ankara'ya gelen ABD'li mevkidaşı Orgeneral Joseph Dunford'la da Telafer'i görüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.