Hastane müdürü hakkındaki taciz iddiası asılsız çıktı

Hastane müdürü hakkındaki taciz iddiası asılsız çıktı

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve kalite Müdürü Mehmet Duran hakkında aynı hastanede çalışan hemşire M.K’nın açtığı taciz ve mobing davasında karar çıktı.

 

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan N.Y ile kendisini cumhurbaşkanının gizli danışmanı olarak tanıtan kocası H.Y’nin iftiralarına maruz kalan hastane müdürüne aynı hastanede hemşire olarak görev yapan M.K tarafından taciz ve mobing davası açılmıştı.  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı memur suçları soruşturma bürosu hemşire M.K’nın şahitlerinin olmaması ve iddiaları katınlar emare bulunmadığı gerekçesi ile kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına hükmetti.

Öte yandan Bozyaka hastanesinde başhekim yardımcısı olan N.Y ve kendisini Cumhurbaşkanının gizli danışmanı olarak tanıtan eşi H.Y’da hastane müdürü Mehmet Duran ile ilgili asılsız iddialarda bulunmuşlardı.  Yaşanan bu gelişmelerin ardından H.Y’nın dolandırıcılık, rüşvet ve tehdit gibi suçlardan yakalama kararı olduğu gerekçesi ile yakalanıp cezaevine konulduğu öğrenilirken, başhekim yardımcısı olan N.Y ise görevinden alındı.

Hastane Müdürü Mehmet Duran yaşanan bu gelişmelerden sonra Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığı için görevinden açığa alınmış ama söz konusu olayın tarafı olan hemşire iddialarının doğruluğu kanıtlanmadan Hastane başhekimi tarafından idari bölümde kalite biriminde görevlendirilmişti. Başhekim Enver İlhan’ın bu tutumu sonrası Hastane Müdürü Mehmet Duran İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazarak karara tepki gösterirken, hastane çalışanları da başhekimin aldığı kararın adaletsiz bir karar olduğunu savunmuşlardı. Tüm bunlara rağmen kararından geri dönmeyen Başhekim Enver ilhan’ın yaşanan bu gelişmelerden sonra nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum