Hastaneye Alper Çizgenakat’ın adı yeniden verildi

Hastaneye Alper Çizgenakat’ın adı yeniden verildi

‘Çeşme Devlet Hastanesi’ AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın girişimleriyle yeniden Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde yeni hizmet binasına taşınmasıyla adı değiştirilen ‘Çeşme Devlet Hastanesi’ AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın girişimleriyle yeniden Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. AK Partili Hotar, “Hastanemizin adı yenilenmesinin ardından değişmişti ailenin talebi ve ahde vefa duygumuz nedeniyle yaptığımız girişimler sonuç verdi” dedi.

Çeşme İlçesi’ndeki evlerinin yüzme havuzuna 1994 yılında düşen ve ilçede hastane olmaması nedeniyle müdahale edilemeyince henüz 21 yaşındayken hayatını kaybeden Alper Çizgenakat’ın adı, o dönem ailesinin de desteğiyle ilçeye kazandırılan devlet hastanesinde yaşatıldı. Alper Çizgenakat’ın adını taşıyan hastanenin hizmet binası yetersiz kalınca farklı bir noktaya 75 yataklı bir başka hizmet binası yapıldı. 27 Mayıs 2015 tarihinde açılışı yapılan hastanenin adı yönetmelik gereği Çeşme Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. Aile yeni hastaneye destek vermeye devam etti. Yeni hastanede de Alper Çizgenakat’ın adının yaşatılmasını isteyen ailenin talebini öğrenen Ak Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar çalışma başlattı.

GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ

Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yapan ve ailenin talebini ileten AK Partili Hotar, genç yaşta hayata veda eden Alper Çizgenakat’ın adının yeni hastane binasında yaşatılması için yoğun çaba harcadı. Girişimler sonuç verdi ve hastanenin adı yeniden Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. 

AK Partili Hotar, “İlçeye ilk hastane Çizgenakat ailesinin de önemli katkılarıyla yapılıyor ve hastane yıllarca ilçe halkına hizmet veriyor. Daha sonra yetersiz kalınca bina devletimiz tarafından yenileniyor ancak o dönem yönetmelik gereği hastanemizin adı değiştiriliyor. Hayırseverlerimiz ülkemizin birçok noktasında okul, hastane ve kamu kuruluşlarının inşasında önemli katkılarda bulunuyor. Ülkemizde yaşayan duyarlı vatandaşlarımıza karşı ahde vefamızı unutmamalıyız. Vatandaşlarımızla omuz omuza vererek ülkemizi her zaman daha iyi yerlere taşıdık. Bu anlamda yeni hastanemize de destekler veren ailemizin talebinin karşılıksız kalmaması gerekiyordu.

İl sağlık müdiremiz, sayın valimiz ve  Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle hastanemizin adı yeniden değiştirildi ve Alper Çizgenakat’ın adı Çeşme Devlet Hastanesi’nde yaşamaya devam edecek” diye konuştu.  

DESTEĞİMİZİ HİÇ BİR ZAMAN KESMEDİK

Evladını yitirdikten sonra Çeşme Alper Çizgenakat Hastane Gönüllüleri Derneği’ndeki diğer gönüllülerle yaptığı faaliyetlere bir an olsun ara vermediklerini belirten Emine Çizgenakat, “Alper’in adının çıkartılmasına üzüldük ama desteğimizi hiçbir zaman kesmedik. Nükhet Hanım oğlumuzun adının yaşatılması için çok ciddi destek verdi. Hastaneye yeniden Alper Çizgenakat adının verilmesi çok güzel oldu. Başta Nükhet Hanım olmak üzere destek  verip yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.