Hatalı Seçilmiş CHP’li Olmak!

Hatalı Seçilmiş CHP’li Olmak!

Ali Eyce yazdı...

Hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziemir İlçe Kongresi vardı. 

Kıran kırana,  demokrasi mücadelesi içinde geçen seçimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sert bir dille eleştirdiği Kasım Özkan 208 alarak kazandı.

Kongre sonrası seçimin sonucundan çok Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın konuşması konuşuldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e karşı yaptığı, ‘Bizi yalnız bıraktınız,  destek olmadınız’ sözleri, sonrası ‘Beni hiç listeye yazmayın, CHP Delegesi olmayacağım’ çıkışı.

Bu konuşmalar,  seçime geçilmeden,  seçimde desteklediği adayın kaybedeceğini anlayan Başkan Halil Arda’nın konuşması gibi.

Seçimi kim kazanırsa, kazansın CHP Gaziemir İlçe Başkanı olan herkesin tek hedefi, Gaziemir’de CHP’nin yerel iktidarını daha güçlendirerek devam ettirmektir.

Ancak gelinen noktada Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, kongre konuşmasında İl Başkanı ve bütün örgütleri karşısına alacak şekilde yaptığı konuşmanın mutlaka siyasi bir yansıması da olacaktır.

‘Beni hiçbir listeye yazmayın. CHP Delegesi olmayacağım’ diyen CHP’li Belediye Başkanı’nın sözlerinin ne aklen, ne de siyaseten bir açıklaması olamaz.

CHP İl Başkanına, dilek, temennilerinizi veya sitemlerinizi randevu alarak yüz yüze, telefonla iletebilirsiniz.

CHP örgütünü birleştiren, demokrasisini güçlendiren bir kongre sürecinde kürsüye çıkıp bunları söylemek, ‘Siz hepimiz, ben tek’ diyerek meydan okumanın yersiz ve uzun anlatımıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi tarihinde, örgüte karşı ‘Meydan Okuma’ konusunda verilen tepkiler, çıkan dersler ve alınan sonuçlar malum.

CHP’de örgütü ve örgütlü gücü kabul edemeyenler, örgütü sırtını dönenler, seçilmiş olsalar dahi,  hatalı seçilmiş CHP’liler olarak CHP’nin siyasi tarihinde yerlerini alırlar.

CHP’de, Gaziemir’de, kongre sonrası siyasi olarak düşünülen de tam olarak bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum