Hatay Lezzetlerinden künefe şölenin yıldızı oldu!

Hatay Lezzetlerinden künefe şölenin yıldızı oldu!

Bu yıl ilk kez düzenlenen Lezzetli Kış Şöleni; Onur Konuğu İl olarak UNESCO tarafından “26. Gastronomi Şehri” seçilen Hatay’ı ağırlıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen Lezzetli Kış Şöleni, 20 Aralık Cuma günü kapılarını açtı. 2019’un son saatlerine dek sürecek olan “Gastronomi” temalı Lezzetli Kış Şöleni bugün itibari ile 9’uncu gününe girerken açıldığı günden bu yana lezzetin ve eğlencenin merkezi oldu. Girişleri ve etkinlikleri ücretsiz olan Lezzetli Kış Şöleni, rengarenk ve ışıltılı görüntüler eşliğinde 7’den 70’e tüm İzmirlileri kentin merkezi Kültürpark’ta ağırlamaya devam ediyor.

“Gastronomi” Lezzetli Kış Şöleni

Dünyadaki 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapmış olması nedeniyle eşsiz bir mutfağa sahip olan Hatay, yöresel lezzetlerini misafirlere sunmaya devam ediyor. Tepsi Kebabı, Oruk, İskenderun Döneri, Humus, Fellah Köftesi, Biberli Ekmek, Kömbe, Kağıt Kebabı, Künefe, Kabak Tatlısı, Peynirli Helva, Menengiç Kavurması gibi yöreye has lezzetler, şölen alanında kurulan Hatay Çadırı’nda yöresel gösteriler  ve göz dolduran sunumları ile konuklardan büyük ilgi görüyor.

Şölenin yıldızı künefe oldu

Dünyanın ilk peynirli tatlısı, Hatay’ın dünya mutfağına hediyesi olan künefe; tüm dünyada ve özellikle Ortadoğu’da yaygın bir tüketime ulaşırken, Lezzetli Kış Şöleni’nde de en çok tercih edilen lezzetlerden oldu. 20 Aralık’tan bu yana tepsi tepsi künefenin sevenleriyle buluştuğu Lezzetli Kış Şöleni’nde, ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu. Hatay’ın meşhur tatlısı künefeyle yapılan “Künefe şovları, Lezzetli Kış Şöleni’nin 9. gününde de ziyaretçilerinin beğenisini toplamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.