Hava Jet öğrencileri Malta'dan döndü

Hava Jet öğrencileri Malta'dan döndü

İngilizce dil eğitimi ve uçuş okulu için Malta'ya giden Özel Havajet Lisesi öğrencilerinin son grubu da Türkiye'ye döndü.

Menemen'de hizmet veren Özel Havajet Lisesi öğrencileri, toplam 3 haftalık İngilizce dil eğitimi ve uçuş okulu için gittikleri Malta'da güzel anılar ve önemli deneyimler yaşadı.

Temmuz ve Ağustos aylarında 3'er haftalık programlar dahilinde Malta'ya giden 3 gruptaki öğrenciler, hem yabancı dil, hem de uçuş eğitimlerini pratikle güçlendirme imkanı buldu.

Özel Havajet Lisesi öğrencileri Malta'da aldıkları eğitim süresince, yıl içinde edindikleri mesleki ve dil becerilerini geliştirme şansı da yakaladı.

MESLEK HAYATINDA BİR ADIM ÖNDELER

Yabancı dil bilgisinin havacılık sektörü için olmazsa olmaz nitelik taşıdığını vurgulayan Özel Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, Malta'daki eğitimle, öğrencilerin pratik yapma ve bilgilerini geliştirme şansına kavuştuklarını söyledi.

Sektöre kalifiyeli eleman yetiştirmek adına eğitimde pratiğe dayalı farklı yaklaşımları hayata geçirdiklerini kaydeden Çelebi, donanımlı bir şekilde yetişen öğrencilerin meslek hayatına rakiplerinden bir adım önde başladıklarını vurguladı.

Donanımlı mezunların sektörde daha fazla iş bulduğunu ve yalnızca Türkiye'de değil, yurtdışında da çalışma imkanına kavuştuğunu kaydeden Mehmet Çelebi, “Bu nedenle uluslararası havacılık dili olan İngilizce'yi iyi seviyede bilmek gerekiyor. Okulumuzdaki yabancı dil eğitiminin yanı sıra; Malta'daki yabancı dil okuluyla da bunu pekiştirmek istedik. Öğrencilerimiz Malta'da, hem yabancı dil öğrendiler; hem de oradaki uçuş okulunda bilgilerini uygulamaya dökme şansını buldular. Önümüzdeki dönemde de öğrencilerimizin dil ve teknik becerilerini geliştirmeleri adına bu tür uygulamalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

MESLEK LİSELERİ DAHA FAZLA ÖNEMSENMELİ

Meslek eğitimin özellikle gelişmiş ülkelerde çok önemsendiğine ve bu alanda büyük yatırımlarla teşviklerin bulunduğuna dikkat çeken Çelebi, Türkiye'de meslek liselerinin daha fazla önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Meslek liselerinin Türkiye'de sanki son çareymiş gibi görüldüğünün altını çizen Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü: “Halbuki, ülkemizin doktora, mühendise olan ihtiyacı kadar yetişmiş teknik elemana da ihtiyacı var. Ülke olarak en büyük sermayemiz genç nüfusumuz. Eğer iyi bir eğitim vermezseniz ve bir hedef belirlemezseniz, diplomalı işsizler ordusu oluşturursunuz. Bunun için meslek liseleri ayrı bir değer taşıyor. Türkiye havacılık alanında önemli bir konumda. Türk Hava Yolları uluslararası arenada en iyi 10 havayolu şirketi arasında gösteriliyor. Türkiye jeopolitik konumu itibarıyla da ulaşım anlamında öne çıkıyor. Biz de Havajet Lisesi olarak, ülkemizin havacılık geleceğinde görev alacak yetişmiş insan kaynağı sağlamak için elimizden geldiğince çalışıyor ve dünya standartlarında kalifiye eleman yetiştirmek için atılımlar yapıyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.