Hava Kuvvetleri Komutanından Sert İfade: Yalan Söylüyor

Hava Kuvvetleri Komutanından Sert İfade: Yalan Söylüyor

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, önceki Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi Akın Öztürk'ün yalan söylediğini söyledi.

Mevcut Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in düğününde yakalandığı darbe girişimi esnasında yaşananları anlattı. Kendisini almaya gelen ilk helikopteri gönderdiğini açıklayan Ünal, gelen ikinci helikopterin kendisini götürdüğünü söyledi. İlk helikopter inen askerlerin güvenliği bahane ettiğini, ikinci helikopterdeki darbecilerin ise kendisini derdest ederek Akıncılar üssüne götürdüğünü söyleyen Ünal, Akıncılar'da kendisini Kurmay Albay Ahmet Özçetin'in karşıladığını ifade etti.

Odaya kapatıldı

Akıncılar Üssü'nde bir odaya kapatıldığını ve başına bir muhafız yerleştirildiğini anlatan Ünal, darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayan muhafısızın kendisine cep telefonunu verdiğini söyledi. Telefonla askerlerine ulaşabilen komutan hemen bir talimat vererek Akıncılar Üssü'nün bombalanmasını istedi. Akıncılar Üssü'nün bombalanmasıyla bitirilen darbe girişiminin ardından üs ele geçirildi.

Akın Paşa yalan söylüyor

Ünal, kendi personeline darbecilerle beraber tutuklanan ve aynı zamanda YAŞ üyesi olan Akın Öztürk'ün yalan söylediğini söylerek, Akın Öztürk'ün doğruyu söylemediğini ve Genelkurmay'ın açıklamasının da doğru olmadığını söyleyerek güvenecek kimsenin kalmadığını söyledi. Ünal ayrıca Hava Kuvvetleri'nde olan 20 bin personelin gerekirse 10 bine düşürülerek komutanlıkta hiç FETÖcü kalmayacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.