Hava taksi seferleri 2025 yılına kadar başlayacak

Hava taksi seferleri 2025 yılına kadar başlayacak

Geçtiğimiz hafta Alman havacılık şirketi Lilium, beş kişilik elektrikli jet tasarımını lanse etmişti. Bu jet, bu ayın başlarında başarılı kalkış ve iniş yaparak test uçuşunu tamamlamıştı. 

Şimdi de Alman basın mensuplarının analizlerine göre bu elektrikli jetler, hava taksi olarak kullanılacak. İlk aşamada belirli şehirlerde hizmet vermeye başlacak olan bu hava taksileri 6 yıl içerisinde kullanıma hazır hale gelecek.

Lilium CEO’su tarafından yapılan açıklamalara göre bu projenin asıl amacı, herkesin istedikleri yere, istedikleri zaman uçabilecekleri bir dünya kurmak. Bu ayın başlarında ilk uçuşunu gerçekleştiren Lilium jet de, bu hedefe giden yollardan bir tanesi. Akıllı telefonlar üzerinden çağırılacak olan bu hava taksilerinin fiyatı da gayet makul derecede olacak. Böylece tüm insanlar bu hizmetten faydalanabilecek.

Uber gibi büyük ulaşım şirketleri, uçan taksi ağı başlatmak üzerine çalışmalar yürütüyor. Ve Uber, bu noktada NASA ile iş birliği yapıyor. Ancak Lilium’un iddiasına göre kendi hava taksileri, rakip şirketlerin araçlarına göre çok daha uzun yolculuk yapma imkanı sunacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.