Havaalanında korku dolu anlar! Pistten çıkıyordu!

Havaalanında korku dolu anlar! Pistten çıkıyordu!

Kargo uçağı, manevra yaptığı sırada pistin sonundaki durma noktasında pistten çıkma tehlikesi atlattı.

Afriqiyah Havayolları'nın İstanbul-Tripoli seferini gerçekleştirecek kargo uçağı, Atatürk Havalimanı'nda manevra yaptığı sırada pistin sonundaki durma noktasında pistten çıkma tehlikesi atlattı. 

Edinilen bilgiye göre, Libya'nın Afriqiyah Havayolları'na ait Airbus A300 tipi kargo uçağı, Atatürk Havalimanı'nın Florya-Sefaköy istikametindeki 17-35 numaralı pistinde manevra sırasında pistin durma noktasındaki bölüme çıktı. Sefaköy istikametindeki pist başında 'Stop Way' olarak isimlendirilen durma noktasına gelen 5A-ONS kuyruk tescilli kargo uçağını kurtarmak için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri harekete geçti. 

Kuleden kalkış için hazırlanan pilota uyarı 

Tripoli'ye gidecek olan uçak 'push back' aracıyla bulunduğu bölgeden çekilerek güvenli alana park ettirildi. Bu sırada havalimanındaki uçuş trafiğinde ise herhangi bir aksama yaşanmadı. Öte yandan, görevli hava trafik kontrolörü de kalkış için hazırlanan bir uçağın pilotunu uyararak, "Sanırım pistten çıktı. Kalkışlar da 3-5 sağ bekleyen trafiklerden dolayı biraz aksamamız var. Muhtemelen 20 dakikadan fazla taksi yapacaksınız" diyerek pilotu bilgilendirdi. Yaşanan diyaloglar da telsiz konuşmalarına yansıdı. 

Güvenli park alanına yanaştırılan kargo uçağı, gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından Tripoli’ye gitmek üzere hareket edecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.