Havai fişek yasaklandı

Havai fişek yasaklandı

Maytap ve havai fişek satışına yasak getirildi.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, artan hava kirliliği nedeniyle bir sonraki emre kadar Yeni Delhi ve civarında, hava fişeklerin "taşınması, saklanması ve satışını" yasakladı.

Yüksek Mahkeme, hükümet kontrolündeki Merkezi Kirlilik Kontrol Kurulundan maytapların içindeki materyallerin sebep olduğu zararlara ilişkin çalışma yapması ve 6 ay içinde konuya ilişkin rapor hazırlamasını da istedi.

Kararın, ciğerleri, kentteki hava kirliliğiyle başa çıkacak kadar yeterince gelişmeyen 3 bebek adına verilen dilekçeye yanıt olarak verildiği kaydedildi.

Delhi eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal, 6 Kasım'da olağanüstü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, şehirdeki tüm okulların 3 günlüğüne kapatılacağını belirtmişti. Tüm inşaat ve yıkım işlerinin en az 5 günlüğüne askıya alınacağını kaydeden Kejriwal, bölgede kömürle çalışan enerji santralinin 10 günlüğüne faaliyetlerinin durdurulacağını da söylemişti.

Hava kirliğiyle mücadele kapsamında alınacak tedbirler arasında, dizel yakıtla çalışan elektrik jeneratörlerinin kullanımının 10 gün süreyle yasaklanacağına vurgulayan Kejriwal, tüm ana yolların haftada bir kez vakumla temizlenerek yollara su serpileceğini bildirmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.