Havalimanı Saldırısı Detayları Netleşti

Havalimanı Saldırısı Detayları Netleşti

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saldırı düzenleyen IŞİD'lilerin kimlikleri ortaya çıktı.

Teröristlerin eyleme başlamadan önce bir polisi vurdukları ortaya çıkarken eylem sırasında henüz neden kaçtığı belirlenemeyen bir canlı bomba otoparka kadar koştuktan sonar geri dönerek kendini patlattığı ortaya çıktı.

Dünya çapında tepki gösterilen terör saldırısına dair yapılan araştırmada ortaya çıkan bilgilere göre canlı bombaların üçünün de Tacikistan uyruk oldukları belirlendi. Polis teröristlerin kimlerini belirlemek için terör saldırısını yaşayan vatandaşların ve olayın geçtiği bölgelerdeki kameralardan elde edilen görüntüleri birleştirdi. 

canli-bombalardan-birinin-kimligi-belli-oldu--2254589.jpeg

Havaalanına taksiyle gelmişler

Teröristler havaalanına gelmek için taksiye binerek üst kattaki dış hatlar terminaline yöneldi. Bir polis memurunun teröristlerden birinden şüphelenip kimlik sorması üzerine, teröristlerden biri silahını çıkararak polis memurunu vurdu. Polis memurunun teröristlerden şüphelenme nedeni ise her üç teröristin de kışlık mont giymesi olduğu ortaya çıktı.

Polisin vurulmasının ardından teröristler farklı yönlere dağıldı. 2 terörist içeriye girerek polis kontrol noktasına ateş açarken, polislerin karşılık vermesi sonucu her ikisi de farklı yönlere doğru koşmaya başladı. Korkup kaçtığı tahmin edilen üçüncü terörist ise katlı otoparka girdi.

Teröristlerden Güney tarafına koşan terörist internete düşen görüntülerde de görüldüğü gibi bir polis memuru tarafından vuruldu ve yere düştü. Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu burada silahını kaybeden teröriste müdahale etmek için yanına gittiğinde teröristin kendini havaya uçurmaya çalıştığını fark etti ve kaçmaya çalıştı. Ancak Sakaroğlu uzaklaşmasına rağmen hayatını kaybetti. 

Güney tarafında olan teröristin vurulması sayesinde can kaybının artışı engellenirken, Kuzey tarafına koşan terörist, dış hatlar terminalinden gelen yolcuların çıkış yaptığı alana koşarak, canlı bomba saldırısını gerçekleştirdi. Patlamayla beraber o bölgedeki sivil vatandaşlar, polisler ve havaalanı görevlileri etkilendi.

Katlı otoparka kaçan 3. saldırgan ise geri dönerek çifte patlamanın ardından gelen yolcu kapısı önünde bekleyen servis aracı yanında kendisini havaya uçurdu...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.