Havra Sokağı’ndaki esnafa yılbaşı da yaramadı

Havra Sokağı’ndaki esnafa yılbaşı da yaramadı

İzmir’in en eski ve en bilinen alışveriş ortamı Havra Sokağı’nda da son dönemde işler iyi gitmiyor

Havra Sokağı esnafı, bu yılın çok kötü geçtiğinin altını çizerek, tek umutlarının yılbaşı öncesi olduğunu fakat değişen hiçbir şey olmadığını belirttiler.

“BALIK BOL, TALEP YOK”

Fevzi Tunç (Balıkçı):

Beklediğimizin çok altında gidiyor. Bütün sene böyleydi. Belki yılbaşı öncesi satışlarımız artar diye düşündük ama hala bir hareketlilik yok. Geçtiğimiz yılları hatırlıyorum; buralar tıklım tıklımdı. Şimdi siz de gördüğünüz gibi bomboş. Umarım hafta sonu satışlarımız artar. Fiyatlar normal. Pahalı değil. Balık bol, talep yok.

Güncel balık fiyatları: Barbun(Tekir) En az: 10 TL- En çok: 70 TL, Hamsi En az: 1,08 TL- En çok: 10 TL, Palamut(Adet) En az: 13 TL- En çok: 25 TL, İstavrit En az: 1.68 TL- En çok: 4.58, Mezgit En az: 2 TL- En çok: 10 TL

“KÖTÜ BİR YIL”

Ergül Örol (Hazır tavuk satıcısı):

Satış durumları; bir var bir yok. Eski yılbaşı önceleri yok tabii. 10 senedir buradayım. Bu sene çok kötü. Sadece şimdi değil genel anlamıyla kötü bir yıl. Fiyat uygun. Uygun olması da yetmiyor tabii. Talep olmadıktan sonra uygun olsa ne olur? Yılbaşı da yaramadı bize. Hafta sonu belki bir hareketlilik olur.

Güncel tavuk fiyatları: Tavuk 7 TL,  Kanat 10 TL, But 6 TL, Göğüs 9 TL, Pirzola 9 TL, Taşlık 7 TL, Ciğer 6 TL

“YILBAŞI UMUDUMUZ HAFTA SONUNA KALDI”

Mustafa Tütüncüler(Kasap):

Hafta başı daha iyiydi işler ama şimdi tekrar durdu. Bu sene böyle dalgalı bir hal vardı. Geçtiğimiz yıllara bakarsak bu yıl bizim için iyi geçmedi. Yılbaşı umudumuz hafta sonuna kaldı.

Güncel et fiyatları: Kıyma 39 TL, Kuşbaşı 42 TL, Bonfile 70 TL, Döş 35 TL, Antrkot 60 TL

“GELİR-GİDERİ KARŞILAMIYOR”

Mehmet Börek(Manav):

Geçen seneye göre fiyatlar iyi. Havalar iyi gittiği için fiyatlarda iyi. Satışlar çok durgun. İnsanlarda gelir- gideri karşılamıyor. Bundan kaynaklı alışveriş yapılmıyor. Büyük marketler de bizi bitirdi. Bakarsanız AVM’ler dolu. Havra Sokağı boş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.