HAYAD'da olağan genel kurul düzenlendi

HAYAD'da olağan genel kurul düzenlendi

Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu kurucularından olduğu Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) 5.nci olağan genel kurulundan da oybirliği ile başkan olarak çıktı. 

Foça HAYAD olağan Genel Kurulu Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılış konuşmaları, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının oylanarak ibrasının ardından seçime geçildi.  Oylamada toplam 50 üyesi bulunan derneğin 30 üyesi hazır bulundu.  Seçime üyelerin önerisiyle ve tek listeyle giren Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu  oylaın tamamını alarak 2 yıllık süre için yeniden seçildi. Kuruoğlu’nun başkanlığındaki Yönetim Kurulu’nda , Oya Salman, Paula Somersan, Nejat Ercümen ve Emine Deniz Başkurt yer aldı. Denetim Kurulu ise Necdet Özkesen, Güler Sandallı  ve Münevver Radife Köksal’dan oluştu.     

HAYVANLARA ÇİP TERKEDENLERE CEZA

Üyelere teşekkür konuşması yapan Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu gönüllülük esasıyla 10 yıldır sokak hayvanlarına sahip çıkmaya, kısırlaştırmadan tedaviye, kermes ve geceler düzenleyerek kaynak yaratmaktan sahiplendirmelere  uzanan geniş bir yelpazede hizmet üretmeye çalıştıklarını belirtti. Prof. Dr. Kuruoğlu;  “ Yeni dönemde Foça halkının ve kamunun desteğini de alarak sokak hayvanlarının doğal bir yaşam alanına kavuşturulması, gezici bir hayvan ambulansı temini, ilçemizdeki kliniğe bir veteriner daha alınması ve kliniğin daha iyi olanaklarla donatılması için çaba göstereceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük ile işbirliği yaparak hayvan sevgisi için farkındalıkları arttırmak, bir AB projesi ile sahipli hayvanlara çip takılmasını ve terk edilmeleri halinde sahiplerinin ağır para cezalarına çarptırılmalarını sağlamak için girişimlerde bulunacağız.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.