Hayali Kentler, Galeri A’da

Hayali Kentler, Galeri A’da

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Kurucu Üye ve İcra Kurulu Üyesi Ayşe Tatari’nin Hayali Kentler Sergisi, Galeri A’da.

MEDYA EGE- Galeri A, resim sanatçısı Ayşe Tatari’nin Hayali Kentler resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

11 Mayıs’ta açılacak sergi, 2 Haziran’a kadar İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Hayali Kentler Sergisine ilişkin konuşan sanatçı Ayşe Tatari, hayali kentlerde yaşadığını söyleyerek çizimlerinde kent, yaşam ve insan teması ön plana çıkarıyor.

Tatari, Hayali Kentler'e ilişkin "Bazen eski bir kentin kalıntıları arasında dolaşıyordum... Belki eski Mısır, Hitit, Babil... Ya da Selçuki medreseleri, Ahlat’taki mezarlar... Anadolu’daki evler, camiler ya da tanımsız küçük barınaklar. Hayali kentler insansızdılar... İnsan eliyle var edilip yok edilmiş olan gelmiş geçmiş medeniyetlerin kalıntıları ya da var olan, sürdürülen günümüzün kentleri. Her şey öylesine akıp giden belirsiz tesadüfi bir yolculuğun getirdikleri üzerine var edilmiş. Bütün bu hikâyenin yanı sıra gerçek olan şu ki “Hayali Kentler” plastik değerleri korunmuş, kompozisyon endişesi taşıyan, en küçük lekede bile pentür düşünülmüş, çok ciddiye alınmış çizgiler ve lekelerden oluşur. Hayal ve gerçek... Yaşamın ayrılmaz ikilisi" cümlelerini kullandı.

unnamed-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.