'Hayalimdeki Robot' 81 İlde

'Hayalimdeki Robot' 81 İlde

İnternet gönüllülerinin hayata geçirdiği sosyal sorumluluk hareketi 81 ilde 3000 üzerinde çocuğa ulaştı.

Sosyal Medya üzerinden sağlanan iletişim ile bilinçli öğretmenler sayesinde çocuklar 30 -45 saniyelik videolar ile hayal ettikleri robotları anlattı. Videolar "Hayalimdeki Robot" youtube kanalına yüklendi.

Çocuk bayramının kabul edildiği 1927 yılına atfen, 1927 çocuğa 3 ay içinde ulaşma amacı taşıyan bu gönüllü ekip sadece internet üzerinden organize olup 81 şehirden 3000 üzerinde çocuğa ulaştı. Gelen videolar arasında bireysel olarak katılan çocuklar da, Avrupa’dan duyup katılan çocuklar da mevcut.

İyi bir gelecek algısı için hayal kurmalarını sağlamak ve çocukların hayal dünyasına katkıda bulunmak bu projenin tek amacı. Projeyi duyan birçok kişi ücretsiz eğitim vermek ve robot parçaları göndermek için gönüllü oldu.  

23 Nisan 2017 tarihinde verilmek üzere projeye katılan her bir çocuğa katılım belgesi düzenlenecek olup, hayallerinin ne kadar değerli olduğunu hissettirmek amaçlanarak ve sponsorların sağladığı imkanlar ile çekiliş düzenlenecek olup çeşitli hediyeler çocuklara ulaştırılacak. 

Bu gelecek hareketi daha çok insana ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.