Hayaller Antik Yunan, gerçekler çöpe dönmüş gemi!

Hayaller Antik Yunan, gerçekler çöpe dönmüş gemi!

Selçuk Belediyesi'nin önceki dönem ilçenin turizmine katkı sağlamak için başlattığı parlak proje işte bu halde... 

Selçuk Belediyesi'nin önceki dönem ilçenin turizmine katkı sağlamak için başlattığı parlak proje işte bu halde... Selçuk eski Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, antik Yunan limanını canlandırmak için o günkü gemilerin benzerlerini yaptırdı. Ancak ne CHP'li Ülgür, o hayali gerçekleştirdi ne de ondan sonra gelen Ak Partili Dahi Zeynel Bakıcı... O iki antik gemi ise işte böyle çöp oldu!

hayaller-antik-yunan-gercek-ise-cop-olmus-gemiler.png

İzmir'in Selçuk İlçesi, Efes Antik Kenti dolayısıyla bütün dünyanın gözbebeği gibi baktığı bir yer... Doğal olarak Türkiye'de en fazla turist çeken ilçelerden biri... Ancak turizm potansiyelini nasıl heba ettiğini ortaya koyan çarpıcı bir görüntü ile karşılaştık. Selçuk Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, kamunun yüzbinlerce lira parasını harcayarak iki tane antik Yunan gemisi yaptırdı. Bu görkemli gemilerle, antik Yunan dönemindeki Efes Limanı canlandırılacak. İlçeye gelen turistler, bu antik gemilerle tur yaparak, adeta binlerce yıl öncesine gideceklerdi. 

whatsapp-image-2018-09-21-at-13.25.16(1).png

Hayal çok güzeldi, proje de güzeldi. Yapılan gemiler çok başarılıydı. Çünkü hiç bir masraftan kaçınılmamıştı. Hatta Pamucak sahiline bu teknelerin yanaşacağı iskele de yapıldı ve her şey öylece bırakıldı. 

whatsapp-image-2018-09-21-at-13.26.12.png

YAZIK DEĞİL Mİ?

Karayip Korsanları filminden fırlamış gibi duran o iki gemi, maalesef artık hiç bir zaman denize dönemeyecek kadar harap olmuş. O görkemli yelken direkleri yerlerde yatıyor. Anlayacağınız gemiler yeniden tarihe mal olmak üzere öylece unutulmuş. Gemilerin ana gövdeleri dahi delinmiş, kırılmış, parçaları alınmış...

Peki Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, bu projeyi gerçekleştiremez miydi? Yada bu gemileri ilçede işletebilecek birilerine kiralayamaz mıydı? Hiç bir çözüm bulamadıysa, bunları kullanabilecek bir ilçe belediyesine hibe edemez miydi? 

whatsapp-image-2018-09-21-at-13.26.14.png

Öte yandan geçen hafta yaptığımız haberde Pamucak Sahili ve balıkçı barınağının içler acısı halini de gözler önüne sermiştik. Selçuk ilçesinin bu bakımsız hali ilçeye gelen ziyaretçileri de bölgede yaşayan halkı da usandırmış durumda...

1-545.jpg4c0b69a3-0018-4f6b-b79e-7b5806d45fb3-001.jpg0facea52-90e3-4b27-beb3-e89c49added8-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.