Hayaller Foça'da gerçekleşiyor

Hayaller Foça'da gerçekleşiyor

Çeşitli iş fikirlerinden oluşan katılımcıların iş yerlerini nasıl kuracakları, desteklerden nasıl yararlanacaklarını öğrendiler.

Nisan ayı başında  Foça Kaymakamlığı ,İZİD ( İzmir İş Dünyası Derneği), İŞKUR-KOSGEB ve Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile, KOSGEB Uygulamalı girişimcilik 3. eğitimleri tamamlandı. Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Foça Kaymakamlığı toplantı salonlarında düzenlenen eğitimlere 19 kişi katıldı ve belge almaya hak kazandılar.

Kamu-sivil toplum işbirliği sağlanması, , istihdamın arttırılması, eğitim programları ile toplumsal gelişmeye katkıda bulunulması amacıyla 2019 yılı sonuna kadar planlı eğitimlerin başarı ile devam ettiğini belirten İZİD İzmir İş Dünyası Başkanı Feyyaz Sungur  yaptığı açıklamada "  Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlayarak, Ulusal ve Uluslar arası verilen desteklerin kullanımını arttırmak,  ekonomik ve kültürel zenginliğimizi yükseltmek, yol gösterici ve destekleyici görevlerde bulunmanın  ana hedef noktaları olduğunu" belirtti. 

a-019.jpg

Çeşitli iş fikirlerinden oluşan katılımcıların iş yerlerini kurduktan sonra KOSGEB İŞKUR gibi devlet kuruluşlarının çeşitli desteklerinden yararlanmaya hak kazanabilecekler. Toplam 37 saat ve 5 gün süren eğitimler süresince girişimci adayları Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, : İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan), : İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları, konularındaki ana modülleri KOSGEB Girişimcilik Eğitmeni Murat Taşkın tarafından verildi.  Ayrıca Destek Modül olarak Girişimcinin Dijital Kılavuzu konusu Google Eğitmeni Mustafa Hepekiz tarafından gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.