Hayati İnanç, Bergama’da sevenleri ile buluştu!

Hayati İnanç, Bergama’da sevenleri ile buluştu!

Araştırmacı Yazarları arasında yer alan Hayati İnanç, Bergama’da “Gençlik ve Aile” konulu konferansta sevenleri ile buluştu.

Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) düzenlenen konferans vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Konferansı Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, çok sayıda öğretmen ve vatandaşlar dinledi. Bergama Belediyesi organizasyonu ile ücretsiz olarak düzenlenen etkinliğe halkın yoğun ilgisi nedeniyle BerKM Salonu’na ilave sandalye takviyesi yapılarak herkesin konferanstan istifade etmesi sağlandı. “Gençlik ve Aile” konulu konferansta evlenecek olan çiftlere önemli nasihatlerde bulunan Araştırmacı-Yazar Hayati İnanç, “Genç kız ve erkek kardeşlerime eş seçimi yaparken süse değil kız kardeşlerimiz çocuklarına baba, erkek kardeşlerimizde çocuklarına anne seçimi yaptıklarına dikkat etsinler” dedi.

İNANÇ; "ÜSDAT NECİP FAZIL KASAKÜREK'E GİTMEDİĞİME ÇOK ÜZÜLDÜM"
 
Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, Halk edebiyatından, Divan edebiyatından ve yakın tarih döneminin önemli şairlerinden bolca örnekler vererek gerçekleştirdiği konuşmasında gençlik yıllarında yaşadığı ve yaşamında önemli izler bırakan olayları kendine has üslubuyla anlatarak keyifli bir ortamın oluşmasını sağladı.Necip Fazıl Kısakürek’i vefat etmeden önce üstadın 79 yaşındayken ve kendisinin bir üniversite öğrencisi olarak İstanbul’da okuduğu dönemde görmeyi çok istediğini, üstadın evini bildiği halde buna muvaffak olamadığını derin bir üzüntü içerisinde anlatan Hayati İnanç, Necip Fazıl Kısakürek’in vefat haberini bir gazetede gördüğünü söyleyerek, “Gazetede yazan iki mısra beni çok etkiledi. Bu mısralarda Necip Fazıl Kısakürek’e ait şu ifadeler yer alıyordu dedi:

“Ey genç adam yolumu adım adım bilirsin, Erken gel beni evde bulamayabilirsin.”

dsc_0259-001.jpg
 
HAYATİ İNANÇ; “BATILI BİZE AŞKI ANLATMASIN”
 
Yakın tarihimizin en önemli şairlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in “Geçilmez” ve Osman Yüksel Serdengeçti’nin “Gelsen de Bir Gelmesen de” adlı şiirlerini açıklayarak, bu şiirlerin yazıldıkları dönemdeki sosyal hayat hakkında bilgiler veren Hayati İnanç Peygamber efendimizin aile hayatından kesitler sunarak, İslam’da aile saadeti, sevgi ve aşk üzerine bulunan muhabbetin hiçbir yerde olmadığına dikkat çekti. İnanç, “Avrupalı, Batılı bana aşkı anlatmasın. Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam’ın, sahabeyi kiram’ın aliye hayatına ve eşleri arasındaki muhabbete baksın. Gerçek saygıyı, sevgiyi ve aşkı görürler. Sevgili gençler sizde aşkı sevgiyi batılıdan değil, kendi peygamberinizden ve kendi tarihinizde yaşamış eşleri ile büyük bir aşk ve sevgi ile birbirlerine bağlanmış büyüklerimizin hayatlarını okuyarak öğrenin” dedi. Konuşmasının son bölümünde gençlere gördükleri zorluklar karşısında yılmamalarını, her zorluğun bir tecrübesi ve yaşamı tatlandıran bir acısı olduğunu ifade eden Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, “Sabredin. Çok okuyun. Zorluklar karşısında yılmayın. İsyan etmeden mücadele edin. Her karanlığın sonunda bir ışık, her gecenin ardından bir sabah olduğunu unutmayın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
BAŞKAN YARDIMCISI UYAR'DAN İNANÇ'A TEŞEKKÜR

Konferans sonunda Araştırmacı Yazar Hayati İnanç’a, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar tarafından bir buket çiçek ve Bergama anısı olarak Parşömen’den yapılmış plaket belgesi takdim edildi. Plaket verirken bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, “Sayın hocamız Hayati İnanç’a bizimle beraber olduğu için, bizlere ve gençlerimize verdiği anlamlı mesajlarla aile saadetimize katkı sağlamaya çalıştığı için çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kendisine ilçemizin tanıtımı için Antalya’da düzenlenen turizm fuarına katıldığından aramızda bulunamayan Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu’nun selamlarını iletiyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.